Business Courses

Consulting Business Course

Maak kennis met de consultancy wereld van Deloitte. Tijdens de Consulting Business Course ervaar je de veelzijdigheid van het werken als consultant van A tot Z. Beleef hoe het is om als consultant bij Deloitte in een multidisciplinair team samen te werken aan een klantopdracht. Ondertussen geniet je van een kennismaking met Deloitte professionals in Barcelona!

Tijdens onze Consulting Business Course staat jouw persoonlijke ontwikkeling en kennismaking met Deloitte centraal. Tijdens een case bij één van onze internationale klanten leer jij jouw kwaliteiten benutten en met behulp van Deloitte professionals het project tot een goed einde te brengen. Je gaat inhoudelijk aan de slag in een innovatieve setting waarbij je ook op persoonlijk vlak wordt uitgedaagd. Uiteraard wisselen we dit af met de meest leuke informele activiteiten zoals dineren op toplocaties, het ontdekken van de locatie, uitgaan in de hotspots en de uitdaging met elkaar aangaan in teams. Zo leer je Deloitte Consulting op de best mogelijke manier kennen!

 

Aanmelden

Ben jij een WO-talent in de laatste fase van je master?

Meld je dan aan voor de Deloitte Consulting Business Course van donderdag 6 tot en met 9 juni 2019! Inschrijfdeadline voor de Business Course is 7 april 2019!

Schrijf je hier in!

Selectieprocedure

De sollicitatieprocedure voor de Consulting Business Course bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Je schrijft je in, upload jouw CV, motivatiebrief en cijferlijsten (middelbare school en universiteit) en ontvangt na de sluitingsdatum van ons    een inhoudelijke reactie op je sollicitatie;
  • Let op: schrijf je motivatiebrief naar een van de afdelingen, Strategy & Operations, Technology of Human Capital.
  • Kom je in aanmerking voor een plek? Dan word je door ons gevraagd om binnen 5 dagen een online assessment te maken;
  • De dag na de deadline voor het maken van het assessment hoor je van ons of je dit succesvol hebt afgerond en of je wordt uitgenodigd voor de selectiedagen (24 en 25 april).
     

Ervaringen

Benieuwd naar eerdere ervaringen? Jasmijn en Maik zijn met eerdere edities van de Business Course mee geweest. Momenteel zijn zij werkzaam binnen Deloitte als Junior Consultant. Lees hieronder hun ervaringen.

Eline Ulrici, Business Analyst HR Transformatie  

'De business course van Deloitte is een geweldige ervaring om samen met andere ambitieuze studenten een kijkje te nemen in de wereld van consulting bij Deloitte. De business course van 2016 had als bestemming Budapest! Beginnend bij een introductie dag tot en met de terug vlucht naar Schiphol vanuit Budapest ervaar je hoe het leven als consultant bij Deloitte is. Tijdens de 4-daagse business course ben je deel van een team om een echte ‘case’ op te lossen voor een klant van Deloitte. Met hulp van medewerkers van Deloitte, afgewisseld door presentaties, etentjes, drank en feesten in de tofste clubs, maak en presenteer je jouw oplossing voor het vraagstuk van de klant voor de klant zelf. Hard werken, veel leren, en uiteraard heel veel plezier! De business course was voor mij het ultieme moment om Deloitte te leren kennen, het werken als consultant, en daarnaast aan Deloitte te laten zien dat ik bij het bedrijf paste. Tijdens de business course kwam ik erachter dat Deloitte voor mij het leukste bedrijf was om mijn carrière te starten en gelukkig was dat wederzijds en kreeg ik een contract aangeboden bij Deloitte. Door de business course wist ik zeker dat deze baan heel goed bij mij past!'

Daan Duppen, Business Analyst Supply Chain Strategy

'De Deloitte Business Course is de perfecte gelegenheid om te ervaren wat werken als consultant voor Deloitte precies inhoudt. Op een toplocatie midden in Budapest hebben we hard gewerkt aan een case van een daadwerkelijke klant van Deloitte. Het was meteen duidelijk dat het om een serieuze case ging. Dit bleek ook uit het feit dat de bestuursvoorzitter van de klant over is gevlogen naar Budapest om het eindresultaat te beoordelen. Naast hard werken aan de case was er ook meer dan genoeg ruimte om elkaar beter te leren kennen en het geweldige uitgaansleven van Budapest te verkennen. Tot slot is de Business Course een goede manier om een gevoel te krijgen van de sfeer die binnen Deloitte heerst, iets wat ik zelf erg belangrijk vind en wat voor mij de doorslag heeft gegeven om mijn carrière bij Deloitte te willen beginnen. Gelukkig was de klik wederzijds en heb ik de kans gekregen om elke dag het Business Course gevoel een beetje te ervaren!'

Jasmijn Korver, Junior Consultant Programme Leadership, Technology

‘Tijdens de Deloitte Business Course in Barcelona heb ik aan de levende lijve mogen ondervinden hoe het is om als consultant aan een uitdagende case te mogen werken en aan de andere kant samen successen te vieren in de meest extravagante restaurants en clubs in Barcelona! Work hard, play hard! Vanaf moment één op Schiphol kregen we gelijk een presentatie van de klant en ontvingen we case materiaal die we in het vliegtuig door konden nemen, eenmaal aangekomen in Barcelona werden we opgewacht in een mooi hotel in hartje centrum. Op dag twee van de business course kwam ook nog de consultancy leader van Deloitte speciaal overgevlogen om ons de mogelijkheid te geven hem vragen te stellen over zijn loopbaan en carrièremogelijkheden bij Deloitte. Ik kwam er tijdens de business course al snel achter dat consultancy echt iets voor mij was en voelde ik ook een enorme klik met de consultants van Deloitte en de Deloitte werkwijze. Deze business course heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik een contract bij Deloitte heb gekregen: een baan waarbij je elke dag leert en continue wordt uitgedaagd! 

Maik Ligtenbelt, Junior Consultant Change Management, Human Capital

‘In juni 2015 was ik één van de gelukkigen die samen met een enthousiaste groep facilitators van Deloitte het vliegtuig instapte met bestemming Barcelona; op naar de Business Course! Deze vier dagen stonden onder andere in het teken van het werken aan een uitdagende en bestaande case van een klant van Deloitte Consulting. In groepen hebben we tot in de kleine uurtjes een poging gewaagd om een actueel vraagstuk te beantwoorden, welke we vervolgens mochten presenteren aan een vakjury. Het gegeven dat er een afgevaardigde van de klant langskwam in Barcelona gaf al aan hoe professioneel Deloitte zaken organiseert en uitvoert. Tijdens deze case kregen wij de kans kennis te maken met de manier van werken als consultant binnen Deloitte. Deze werkzaamheden werden ondersteund door inhoudelijke workshops die gedurende de dagen werden gegeven. Daarnaast, en zeker niet minder belangrijk, kregen wij de kans om ook op een andere manier kennis te maken met Deloitte en haar werknemers; alles werd uit de kast gehaald om ons een onvergetelijke tijd te laten beleven, zowel in de stad als in clubs. Ik kan iedereen deze ervaring aanraden om een goed te beeld te krijgen van Deloitte: Work hard, Play hard(er)!’

Delen

 

Naar boven