Consulting

Data & Analytics

Bij Data & Analytics helpen we klanten verborgen inzichten en waarde te vinden in hun organisatie. We helpen ze hun data- en analyseomgevingen te moderniseren en Artificial Intelligence (AI) en intelligente automatiseringstechnologieën toe te passen. Deze technologieën worden aangestuurd door de transformerende impact van op AI gebaseerde, geautomatiseerde processen en geoptimaliseerd door een op de mens gericht ontwerp.

Ben ik geschikt?

Met jouw analytische vaardigheden kun je complexe problemen voor klanten in korte tijd oplossen. Tijdens je projecten help je bedrijven beter te presteren en de door jou verzamelde data te benutten. Je bent in staat de vragen van klanten te beantwoorden met analytische methoden zoals statistische regressie, optimalisatie, clustering en dataminingalgoritmen. Je kunt je analytische inzichten vertalen naar helder advies en je kunt klanten begeleiden bij het veranderingsproces.

Binnen Data & Analytics werk je in creatieve en flexibele teams. We streven ernaar om operationele en bedrijfsfinanciële processen op de meest effectieve en efficiënte manier uit te voeren. We zien mogelijkheden, zowel voor onze klanten als voor jou. In ons team krijg je de kans om je voortdurend te ontwikkelen. Je stelt je eigen doelen en je manager en coach begeleiden je tijdens het proces.

Mijn promotieonderzoek in de sterrenkunde heb ik hier vertaald naar methoden om insights uit grote hoeveelheden data te halen.
Lees meer

Hoe zien mijn werkzaamheden eruit?

Er zijn veel gebieden waarbinnen je aan de slag kunt gaan als onderdeel van het Data & Analytics team. Je kunt je richten op de strategische of technologische kant van het werk. En als je creatief bent, ben je misschien geïnteresseerd in een functie als ontwerper of je kunt werken met analytische gegevens in cognitieve computertechnologie, zoals AI.

Benieuwd naar wat jij zou kunnen gaan doen? Dit zijn een paar voorbeelden:

  • Analytische inzichten vertalen naar duidelijke adviezen die de klant in staat stellen te groeien, de kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en te anticiperen op de voorkeuren van de consument.
  • De voordelen van datavisualisatie helder maken. 
  • De beste methoden voor datavisualisatie en oplossingen voor de klantervaring toepassen bij het ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen.
  • Klanten helpen bij de implementatie van visuele analyse.
  • Bedrijven helpen beter te presteren door slim gebruik te maken van de grote hoeveelheid data die klanten hebben.
Wij hebben een webapplicatie ontwikkeld die inzicht geeft in hoe onderliggende data gebruikt wordt om wettelijk verplichte rapportages samen te stellen.
Lees meer

Je leert hoe je het datalandschap kunt moderniseren met behulp van geavanceerde analyseplatforms en big data-architecturen, en hoe je inzichten kunt genereren uit gestructureerde en ongestructureerde data om de menselijke besluitvorming te verbeteren. Als consultant bedenk je de beste creatieve oplossingen om klanten te helpen hun portfolio te optimaliseren en om bedrijven in staat te stellen te focussen op activiteiten die waarde creëren in de hele organisatie.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht met alle interessegebieden.

Naar boven