” De drive om financial crime op te willen lossen is wat ons bindt ”

Baldwin & Stefanie,
Forensic & Financial Crime.

Met behulp van AI en machine learning financial crime voorkomen? Grote en complexe dossiers aanpakken met een wereldwijd team van experts? Het Forensic & Financial Crime domein van Deloitte is een begrip in het vakgebied. En omdat de tak forensic technology sterk groeit, zijn we op zoek nieuwe collega’s.

“Al zo’n tien jaar geleden zag Deloitte het belang in van data en analytics in het voorkomen van financial crime”, vertelt Baldwin Kramer, partner Forensic & Financial Crime. “We waren er vroeg bij en die voorsprong hebben we benut om met een divers team van data analisten, consultants, criminologen, psychologen en juristen een belangrijk klantenbestand op te bouwen. Ons doel is bedrijven zo weerbaar mogelijk te maken. We helpen klanten met financial crime-vraagstukken over de gehele levenscyclus. Van het voorkomen en detecteren van verdachte praktijken tot de aanpak ervan.”

 

Al zo’n tien jaar geleden zag Deloitte het belang in van data en analytics in het voorkomen van financial crime.

Deloitte Forensic & Financial Crime heeft een gevarieerd pakket aan opdrachten. “Mooie projecten die we helaas niet altijd bij naam mogen noemen omdat het regelmatig gaat om fraudezaken of witwasincidenten”, aldus Stefanie Vonk, senior consultant Forensic & Financial Crime. “Maar een van de projecten waar we een drijvende kracht in zijn, is de ontwikkeling van het platform Transactie Monitoring Nederland (TMNL).

In Nederland rouleert jaarlijks zo’n 16 miljard euro aan crimineel geld uit fraude en drugshandel. Dit geld heeft een waanzinnige impact op de maatschappij. TMNL heeft tot doel de transacties van banken samen te monitoren en daarmee ongebruikelijke patronen bloot te leggen. Patronen die kunnen wijzen op criminele geldstromen en netwerken. Deloitte is twee jaar geleden door de vijf deelnemende banken gevraagd om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar dit platform. En inmiddels zijn we bij elke stap betrokken geweest, van de juridische tot de technische kant.”

 

De afgelopen jaren heeft Deloitte Forensic & Financial Crime veel banken en financiële instellingen geholpen met het opzetten van slimme technologieën om ongebruikelijke en risicovolle transacties uit te filteren. Stefanie: “We hebben ongelooflijk veel kennis in ons team. Maar we zijn geen productontwikkelaars. Regelmatig worden om ons heen bedrijven opgericht die waardevolle RegTech-oplossingen bieden. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s die ons verder kunnen helpen met het in kaart te brengen van het ecosysteem. Welke technologieën komen op? Bieden die soms een oplossing voor onze klanten? En zijn partnerships wellicht waardevol?

We zoeken mensen die ervaring hebben op het snijvlak van financial crime en technologie. Managers of senior managers die zowel de technologie begrijpen als het probleem van de klant. Mensen die de juiste vragen weten te stellen, resultaatgericht zijn en projecten naar een succesvol einde weten te leiden.”

 

We hebben allemaal een andere achtergrond, maar de drive om financial crime op te willen lossen is wat ons bindt.

Het Forensic & Financial Crime-team is divers en internationaal, legt Baldwin uit. “Overal waar Deloitte gevestigd is, bevinden zich financial crime-collega’s. In de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië werken we samen in een internationaal netwerk waarin de nieuwste technologieën worden uitgeprobeerd. We hebben allemaal een andere achtergrond, maar de drive om financial crime op te willen lossen is wat ons bindt.” Stefanie gaat verder: “Ons team voelt als een grote familie. En dat gevoel helpt ons om laagdrempelig samen te kunnen werken.

Er wordt weleens gedacht dat Deloitte een hiërarchisch en formeel bedrijf is. Niets is minder waar. Feedback naar boven geven, is bij ons heel normaal. Onlangs is er nog een initiatief opgezet waarbij partners gecoacht worden door niet-partners in het omgaan met diversiteit en inclusiviteit. Vanaf dag één heeft iemand hier een belangrijke rol binnen het team. En iedere mening wordt evenveel gewaardeerd.”

  • Blijf groeien. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Financial Advisory

Naar boven