” Deloitte biedt je alle kansen om jouw expertise verder uit te bouwen ”

Fraukje Panis,
Senior Manager Deloitte Legal.

Van Amerika tot Engeland en van Mexico tot Australië. Fraukje heeft in veel landen gewoond en gewerkt. Geen wonder dus dat internationaal arbeidsrecht haar expertise is. Bij Deloitte kreeg ze de kans om een nieuw team op te bouwen dat inmiddels is uitgegroeid naar zeven medewerkers vanuit verschillende disciplines. Maar de ambitie van Fraukje reikt verder.

“Ik werkte in de advocatuur en had het daar eigenlijk prima naar mijn zin”, vertelt Fraukje Panis “Totdat een oud kantoorgenoot me overhaalde om eens koffie te komen drinken. Ze had zelf de overstap naar Deloitte gemaakt en was ervan overtuigd dat dit bedrijf beter bij me zou passen. Ik sprak af met de managing partner van Deloitte Legal en had twee uur lang zo’n goed gesprek dat mijn keuze direct vast stond.

Wat me zo aansprak? De benadering van Deloitte. Het bedrijf is volledig gericht op ieders intrinsieke motivatie. Als je doet wat je leuk vindt, dan ben je er ook goed in. Deloitte biedt je vervolgens alle kansen om jouw expertise verder uit te bouwen.”

 

Bij Deloitte vragen we ons voortdurend af hoe techniek en innovatie de klant verder kunnen helpen.

Fraukje kreeg de kans om een volledig nieuw team op te richten. “Deloitte Legal bestaat nog niet zo lang, ongeveer vijf jaar nu. Dus toen ik drie jaar geleden bij Deloitte aan de slag ging, stond de afdeling nog in de kinderschoenen. Aan mij de taak om de internationale tak op te bouwen. Inmiddels hebben we een mooi gemixt team met disciplines als legal, tax en immigratie. Samen werken we aan diverse global mobility-vraagstukken voor klanten. We adviseren bijvoorbeeld bedrijven die werknemers hebben die tijdelijk over de grens werken of uitgezonden worden.

Omdat we multidisciplinair werken, heb ik inmiddels ook kennis opgebouwd over immigratiewetgeving, loonbelasting en sociale zekerheid. Maar ook de samenwerking met en reizen naar member firms in het buitenland vind ik een leuk aspect van dit werk. Alhoewel de buitenlandse trips nu even op een laag pitje staan vanwege corona.”

 

Momenteel is Fraukje met 28 verschillende Deloitte-kantoren in Europa bezig een global mobility-tool te ontwikkelen die klanten goed kan ontzorgen. “Deloitte denkt met de klant mee op een out-of-the-box manier. Zo vragen we ons voortdurend af hoe we techniek in kunnen zetten om stappen voor de klant te vergemakkelijken.

Met 28 van onze member firms werken we daarom nu aan een tool op Europees niveau. Binnen Europa geldt sinds kort de plicht om werknemers die over de grens werken te melden bij de lokale autoriteiten. Met onze tooling kan een bedrijf dat in vijf verschillende Europese landen werknemers uitzendt dit heel gemakkelijk melden bij de vijf verschillende arbeidsinspecties. Een interessant project om samen te doen.”

 

“Binnen Deloitte wordt er veel aandacht besteed aan ‘business chemistry’, oftewel wat is je persoonlijkheidsprofiel en hoe past dit binnen de samenstelling van een team? Zelf vind ik het heel leuk om naar klanten te gaan en me bezig te houden met nieuwe innovaties en ontwikkelingen. Dat daagt mij uit. Maar het andere spectrum is ook nodig voor de juiste balans in een team. Er zijn ook mensen nodig die voldoening halen uit het uitwerken van de details. Door goed op de teamsamenstelling te letten, zorgen we ervoor dat iedereen aan zijn eigen uitdagingen kan werken.

Als jij aangeeft wat je leuk vindt, krijg je daar bij Deloitte alle ruimte voor. Deloitte biedt vertrouwen, is duidelijk in wat er verwacht wordt en welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor is het helder hoe ik mij verder kan ontwikkelen in mijn carrière. De bedrijfscultuur is informeel en transparant.”

Tot slot noemt Fraukje de focus op duurzaamheid een belangrijk gegeven bij Deloitte. “Ik werk normaal gesproken in Amsterdam The Edge. En in dat gebouw zie je het streven naar duurzaamheid op alle mogelijke manieren terug. Van zonnepanelen tot regenwater dat hergebruikt wordt voor de toiletten. Maar ook innovatie speelt er een grote rol. Zo hebben we bureaus die onze telefoons vanzelf opladen als deze erop gelegd worden. Dit zijn voorbeelden voor de manier waarop in de huidige tijdsgeest meegedacht wordt. Met medewerkers, met klanten en met de maatschappij.”

 

  • Blijf groeien. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Tax & Legal

Naar boven