” Deloitte leeft volgens de waarden die wij uitdragen ”

Dannielle Nguyen,
Director Risk Analytics.

Nieuwe klanten binnenhalen en hen helpen met het oplossen van complexe problemen. Dat is het belangrijkste aspect van Dannielle’s functie. Zij is vaak de verbindende factor die verschillende partijen bij elkaar brengt om problemen op te lossen. Deloitte doet namelijk meer voor klanten dan alleen technische expertise aandragen. Bij een opdracht gaat het niet altijd om het technische aspect of om geld. Uiteindelijk draait het om jouw vermogen om de problemen van je klanten te begrijpen en om jouw oprechte interesse in hen, gebaseerd op je goede relatie met hen.

“Mijn geheime wapen is dat ik situaties snel kan doorgronden”, zegt Dannielle Nguyen (45). “Om klanten te helpen met hun dataproblemen, moet je een relatie met hen opbouwen en die onderhouden. Luister goed naar wat ze zeggen – en naar wat ze niet zeggen. Vaak zeggen klanten niet onmiddellijk wat ze echt willen. Dat moet je uitvogelen. Die intuïtie kun je niet trainen.

Je moet ervaring meenemen in alle aspecten van ons gevarieerde werk. Verschillende klanten, diverse projecten, allerlei soorten problemen. Juist die diversiteit maakt de functie zo interessant. Hoewel het beste aspect in mijn ogen het werken in een team is. Samenwerken en ideeën delen. Een groep weet meer dan een individu.”

 

De echte balans zit ‘m in mensen, niet in geslacht. Maar om dat te bereiken is het nodig dat het leiderschap duidelijke keuzes maakt – en dat is precies wat er gebeurt bij Deloitte.

Dannielle kwam vorig jaar november vanuit Deloitte Australië naar Deloitte Nederland. “Dat was een grote en dappere beslissing. Ik ben een alleenstaande moeder. In Nederland werken, betekende dat ik mijn zoon van tien bij zijn vader in Australië moest laten. Dat is nogal een aanpassing. Maar in plaats van het te beschouwen als een zielig verhaal, denk ik aan het doel: ik wil het beste voor mijn zoon en voor mij.

Er zijn nieuwe mogelijkheden en kansen voor ons beiden ontstaan. Hij ontwikkelt nu ook een liefdevolle band met zijn vader. En ik voel me prettig bij de Nederlandse kernwaarden van Deloitte. Hier kun je echt jezelf zijn, en de beste versie van jezelf.”

Ze vertelt dat ze hartelijk werd ontvangen en ondersteund door Deloitte. “Ik ben korte tijd terug geweest in Australië voor mijn zoon. Maar in plaats van te zeggen ‘Dank je wel en tot ziens’ luisterde Deloitte echt naar me. Ze begrepen dat ik moest gaan, gaven me de kans om dingen uit te zoeken en namen uiteindelijk weer contact met me op om me de kans te geven om terug te komen naar Nederland.

Deloitte leeft volgens de waarden die we uitdragen en dat soort integriteit vind ik heel belangrijk. Ik ben onder de indruk van de steun vanuit het senior leadership in het bedrijf. Vergeleken met concurrenten is Deloitte een prettige werkgever, met een focus op mensen. Wij weten dat organisaties worden gevormd door mensen.”

 

Een goede work/life balance en gezinswaarden zijn belangrijk bij Deloitte. “Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste op aarde. Dat komt door de goede work/life balance en door de eerlijke taakverdeling tussen de ouders. In mijn team zie ik dat continu. Als we aan het vergaderen zijn en iemand zijn of haar kind moet ophalen, weten ze dat dit zonder problemen kan. Ongeacht je functieniveau.

De mannen spelen ook een actieve rol in de opvoeding en verzorging. Dat is een belangrijk cultureel aspect, niet alleen op maatschappelijk gebied, maar ook voor een bedrijf. De kinderen groeien op tot open, ontspannen mensen. Ze weten wat ze wel en niet willen. Nederlandse mensen durven altijd feedback te geven. Dat soort eerlijkheid is belangrijk voor een bedrijf. Het maakt een bedrijf succesvoller en prettiger om te werken.”

 

Als de sterke vrouw die ze is, met een krachtig verhaal, wil Dannielle graag andere vrouwen helpen om sterk en scherpzinnig te zijn. “Ik had nooit gedacht dat ik het nog zou meemaken, maar er verandert veel ten aanzien van gender diversity in bedrijven. Deloitte neemt een duidelijk standpunt in en dat is geweldig. We hebben nu commitment vanuit de top om een evenwichtige vertegenwoordiging te helpen opbouwen van 40 procent mannen, 40 procent vrouwen en 20 procent minderheden in panels bij evenementen, forums en congressen. En waar mogelijk houden we ons ook aan die indeling als we een team voorstellen aan – mogelijke - klanten.

Dat is weleens een uitdaging in de eerste fase van zo’n inhaalrace. Soms moeten we overcompenseren en dat voelt weleens oneerlijk. De echte balans zit ‘m in mensen, niet in geslacht. Maar om dat te bereiken is het nodig dat het leiderschap duidelijke keuzes maakt – en dat is precies wat er gebeurt bij Deloitte.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Risk Advisory

Naar boven