” Deloitte waardeert talent ”

Annie Liu,
Manager Forensic & Financial Crime.

Samenwerken met politie en advocaten om fraude en financial crime aan te pakken? Dat klinkt als een tv-serie, maar soms komt Annie’s functie hier heel dichtbij. Als manager binnen Forensic & Financial Crime helpt ze bedrijven met onderzoek naar verdacht gedrag van medewerkers, fraude en financial crime binnen de organisatie. Van corruptie tot cybercrime. Een coole baan dus.

“Wij zijn een soort bedrijvendokters. We proberen een diagnose te stellen bij verdenking van fraude en non-compliance en helpen bedrijven gezond te blijven door hun interne controlesystemen te versterken”, zegt Annie Liu (31). “De uitdaging van ons vak is dat elk geval anders en uniek is. Daarom zijn we heel blij met mensen met diverse opleidingen en allerlei soorten werkervaring die ons team kunnen versterken en hun bijdrage kunnen leveren vanuit hun perspectief.

Binnen Forensic & Financial Crime waarderen we elk nieuw idee. Ook al ben je nieuw in deze sector, je kunt nog steeds briljante ideeën hebben voor het oplossen van een zaak. De gemene deler binnen ons team is voor mij dat we allemaal scherp, direct en creatief zijn. Als onderzoeker moet je kunnen denken als een crimineel, maar je moet ook een sterk ontwikkeld gevoel voor integriteit hebben.’

 

Ook al ben je nieuw in deze sector, je kunt nog steeds briljante ideeën hebben voor het oplossen van een zaak.

Voor Annie is dit een droombaan. “Ik ben mijn loopbaan begonnen in de auditpraktijk, maar merkte al snel dat mijn hart vooral ligt bij forensics. Daarom ben ik overgestapt naar de forensic service line. Ik heb bijna vijf jaar bij Deloitte China gewerkt. Vorig jaar besloot ik naar Nederland te komen. Een van de redenen dat ik naar het buitenland wilde, is dat ik mezelf graag uitdaag in een nieuwe omgeving.

In een andere cultuur ontwikkel je weer andere vaardigheden. Deloitte heeft die stap altijd gesteund en me geholpen toen ik begon aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven en mijn carrière – in Nederland. Deloitte waardeert talent. De focus ligt duidelijk op het behoud van talent en op het bieden van een breder platform om je te ontwikkelen. Je voelt je hier echt gewaardeerd als professional.”

 

Een van de redenen waarom Annie voor Deloitte Nederland heeft gekozen is de bedrijfscultuur. “Ons team is inclusief en hartelijk. Collega’s willen je graag helpen, vooral als je net begint. Het viel me ook op dat we een heel divers team hebben, niet alleen qua nationaliteit maar ook op het gebied van vaardigheden en opleiding.

Deloitte respecteert andere manieren van werken die passen bij de lokale culturele omgeving“, legt Annie uit. “Hoewel er verschillen zijn tussen landen in hoe je tot een resultaat komt, staan overal bij Deloitte professionaliteit, kwaliteit en waarden voorop. In Nederland krijgen we meer vrijheid in hoe we onszelf neerzetten bij het verhogen van de waarde voor klanten. Maar waar je ook bent, bij Deloitte leveren we als toonaangevend bedrijf altijd volgens dezelfde hoge normen.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Financial Advisory

Naar boven