Diversity & Inclusion

Women's Network

Werken bij Deloitte biedt eindeloos veel kansen om je carriere én persoonlijk te ontwikkelen. Deloitte Women's Network heeft als doel Deloitte tot de meest gewilde werkplek onder vrouwelijk talent te maken. Onze missie is om op gender diversiteit in Nederland een impact te maken die er toe doet.

Waarom heeft Deloitte, of organisaties in het algemeen, een community als deze nodig?

In de corporate wereld is er vandaag de dag een gender disbalans, terwijl er een overvloed aan vrouwelijk talent op de werkvloer is. Onze communicty wil het gat in vraag en aanbod overbruggen door er voor te zorgen dat Deloitte kansen biedt, ongeacht gender. De misvatting bestaat dat grote corporates zoals Deloitte geen plaats voor vrouwen is. Niets is minder waar. Iedereen is welkom bij ons en iedereen draagt bij. Geslacht is totaal irrelevant, maar toch is de arbeidsmarkt verdeeld, met vrouwen en andere minderheden die ondervertegenwoordigd worden.

“Vrouwen met ambities. Daar kunnen we er bij Deloitte niet genoeg van hebben.”
Lees verder

Voor wie en waarom

Het werven en inspireren van vrouwelijke studenten en ervaren professionals om bij deloitte aan de slag te gaan is een kleine, maar cruciale stap naar een samenleving die deuren opent naar de corporate wereld voor vrouwen. Vrouwen zijn welkom in deze wereld en zijn de 'movers and shakers' van de toekomst. Maar het aantrekken van nieuw talent is slechts een deel van de puzzel. We moeten zorgen dat naast dat vrouwen bij Deloitte komen werken, ze ook bij Deloitte blijven werken. We zien dat vrouwen die bij Deloitte werken op een bepaald punt stoppen met carriere maken, of helemaal stoppen. Dit immense verlies van talent is verbazingwekkend, met name in manager functies en hoger. Dit is de reden dat we de retentie willen verbeteren door het ondersteunen van, empoweren en verheffen van al het talent dat bij Deloitte werkt. Dit doen we met verschillende activiteiten, zoals Learn & Share, empowerment workshops, leadership development training en nog veel meer.

Wat we doen

Het Deloitte Women’s Network organiseert maandelijks verschillende activiteiten, zoals:

  • Speciale sessies met informatie over het carrierepad richting director, waarin ook door Directors en Partners (die recent promotie gemaakt hebben) ervaringen, tips en tricks worden gedeeld.

  • Lunchsessies met onderwerpen als 'Perspectives on Women in Leadership'. Hierin delen vrouwen in een leidinggevende functie hun persoonlijke verhaal over hun carrierepad. Onder andere Gaby Appleton, Head of Strategy at Elsevier en Bianca Benecker Global Business Ethics and Compliance Officer at TNT deelden hun verhaal eerder.

  • Workshops en lunchsessies over persoonlijke stijl en tips and tricks voor een zakelijke garderobe.
Naar boven