” Eindeloze mogelijkheden én de juiste work-life balance ”

Patricia Versendaal,
Manager MKB Accountancy & Advies.

Patricia Versendaal begon op haar 19e als stagiair bij Deloitte, en volgde zoals ze het noemt ‘de lange weg’ via mavo, mbo en hbo. Ze is nu alweer vijf jaar accountant bij Deloitte MKB Accountancy & Advies.

“Ik kwam met Deloitte in contact via school, op zoek naar een stageplek. Na mijn mbo stage bij Deloitte ben ik daar vier dagen in de week gaan werken en studeerde ik daarnaast één dag in de week hbo Accountancy bij Avans Hogeschool, gevolgd door hbo+. Ook mijn afsluitende praktijkstage volgde ik bij Deloitte. In 2014 ben ik succesvol afgestudeerd als AA accountant.

Ik koos specifiek voor de samenstelpraktijk in het MKB, omdat ik het persoonlijke en periodieke contact met de ondernemers in het MKB leuker vind dan werken voor grote internationale bedrijven, waar veelal een accountant of controller werkzaam is. Het betreft meestal geen kleine eenmanszaken, maar we helpen bijvoorbeeld wel bedrijven met een miljoen omzet per jaar om verder te groeien, of starters gericht op groei. We werken bij MKB Accountancy & Advies ook voor familiebedrijven. Soms speelt daar iets specifieks, zoals de overdracht van ouder naar kind, erg leuk om daarbij betrokken te zijn.

We gaan gemoedelijk met elkaar om, een spelletje tafelvoetbal tussen de drukke werkzaamheden door hoort daar gewoon bij. Nieuwe collega’s voelen zich hier direct thuis.

De sfeer bij Deloitte is informeel en we hebben een hecht team. Zo ongeveer elk kwartaal organiseren we een uitje op eigen initiatief, soms met aanhang. In onze groepsapp bespreken en delen we van alles met elkaar. We gaan gemoedelijk met elkaar om, een spelletje tafelvoetbal tussen de drukke werkzaamheden door hoort daar gewoon bij. Nieuwe collega’s voelen zich hier direct thuis. Iedereen heeft een eigen coach, ik zelf ook, maar ik ben ook coach van vier collega’s. Ik wil een voorbeeld zijn voor degenen die ik coach en voor ons team en daarbuiten, in een verbindende rol. Zo doe ik ook de HR werkzaamheden voor ons kantoor/cluster.

Twee jaar geleden ben ik manager geworden en momenteel volg ik het traject tot senior manager. Ik heb een zoontje van bijna twee jaar en ben nu in verwachting, maar dat is totaal geen belemmering. Na mijn verlof ben ik vier dagen gaan werken, net zoals veel vrouwelijke collega’s die ik ken en die ook moeder zijn. Deloitte is hierin heel flexibel, ik kan thuiswerken maar ook op kantoor Breda waar ik vlakbij woon. Donderdags ben ik thuis, ook mijn klanten weten dat, als er echt iets is kunnen ze altijd bellen. Al gebeurt dat in de praktijk zelden, omdat ze begrijpen dat donderdag mijn ‘mama-zoon-dag’ is.

Deloitte schenkt veel aandacht aan de work-life balance. ProudMom is een initiatief binnen Deloitte dat erop gericht is om vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap te ondersteunen. Ik organiseer landelijk bijeenkomsten voor vrouwen om hen hierbij te helpen en met elkaar in contact te komen. We nodigen dan een leuke spreker uit, zoals de vorige keer Nathalie Holwerda, auteur van boeken over hoe je je als vrouw profileert op het werk.

Ik houd van reizen, al staat dat nu op een lager pitje. Enkele jaren geleden heb ik twee maanden in India gewerkt, bij Deloitte in Hyderabad. We werken al jaren samen met een team in India dat ons helpt bij ondersteunende werkzaamheden. In India rouleerden we met collega’s uit Nederland om de collega’s in India daarin te begeleiden, erg leuk en leerzaam, waarbij ik ook een deel van het land heb gezien. Zo’n kans krijg je niet zomaar, ik raad iedereen aan om zoiets op te pakken als het op je pad komt. Ik probeer zelf steeds te laten zien wat er allemaal kan. Je kunt echt iets bereiken als je het zelf maar wilt.”

What impact will you make?

Waaraan je kunt werken is bijzonder, hoe je kunt werken is uniek. Wil jij, net als Tim, werken in een inspirerende omgeving met bijzondere mensen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Bekijk alle vacatures

Lees meer verhalen van Deloitte collega's

Naar boven