Partnerships

ESL Dutch Championship

Deloitte is partner van het ESL Dutch Championship en levert een bijdrage aan de groepsfase en aan de finales tijdens Bright Day. Het partnership is onderdeel van Deloitte’s strategie gericht op innovatie en technologie en ondersteunt de zoektocht naar nieuw, technisch talent. De ontwikkelingen en groei van deze sport bieden Deloitte de mogelijkheid om een jongere, zeer relevante doelgroep te bereiken en cybersecurity op de kaart te zetten.

Gamen en ethisch hacken

Deloitte Cyber Risk Services zet gaming zelf al veelvuldig in om onder andere haar ethical hackers te trainen. Het team ontwikkelde hiervoor een eigen online omgeving genaamd ‘Hackazon’ waar collega’s, als onderdeel van hun werk, specifieke skills kunnen trainen door middel van games.

Om als esporter succesvol te kunnen zijn moet je beschikken over een specifieke skillset, zoals probleemoplossend vermogen, presteren onder tijdsdruk en out of the box denken. Dezelfde vaardigheden heb je nodig in ons vak als ethisch hacker.

Tom Schuurmans, director Cyber Risk Services Deloitte: “Om als esporter succesvol te kunnen zijn moet je beschikken over een specifieke skillset, zoals probleemoplossend vermogen, presteren onder tijdsdruk en out of the box denken. Dezelfde vaardigheden heb je nodig in ons vak als ethisch hacker, waarbij we in opdracht van bedrijven op zoek gaan naar een lek in digitale systemen en deze vervolgens helpen te dichten. De samenwerking met ESL Benelux biedt ons een unieke mogelijkheid om kennis te maken met nieuw talent en cybersecurity ook hier op de kaart te zetten.”

Over ESL Benelux en ESL Dutch Championship

De groepsfase van het ESL Dutch Championship is live te volgen via het Twitch-kanaal van ESL Benelux. De finales vinden plaats als onderdeel van Bright Day. ESL Benelux is onderdeel van ESL en maakt onderdeel uit van eMense. ESL is ‘s werelds grootste esportsorganisatie en organiseert vele online en offline esportscompetities voor gamerscommunities en esporters.

Naar boven