” Het hele jaar ‘Pride’,
365 dagen jezelf zijn. ”

Larissa Snoek en Thomas van Bergen,
Senior Consultant en Manager.

Larissa Snoek is Senior Consultant bij Business Model Transformation. Zij focust zich voornamelijk op bedrijfstransformaties, werkt drie jaar bij Deloitte en is meteen ‘doorgerold’ vanuit haar studie. Thomas van Bergen is Manager bij Financial Advisory Real Estate en werkt vijf jaar bij Deloitte, waar hij zich vooral bezighoudt met binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Beiden zijn ambassador voor GLOBE, Gay Lesbian & Other Bisexual Employees, het wereldwijde LGBT-netwerk van Deloitte.

Larissa: Een van de redenen waarom ik voor Deloitte koos is de prettige indruk die ik kreeg van de sfeer en de mensen. De cultuur is open, iedereen is erg toegankelijk. Er is ook ruimte om je af en toe bezig te houden met wat je zelf graag verder wilt onderzoeken, los van je dagelijkse projectwerk. 

Thomas: ‘Practice what you preach’, hierin onderscheidt Deloitte zich van veel andere consultants. Niet voor niets groeien we zo hard, talent ziet meer toekomst in een bedrijf als Deloitte. Werken bij Deloitte is uitdagend, de mensen zijn ambitieus en het tempo is hoog. Je wordt hier snel serieus genomen als gesprekspartner.

Larissa: Vorig jaar raakte ik betrokken bij GLOBE, nadat ik voor studenten een praatje hield over hoe het is om hier te werken als je tot die community behoort. Nu ben ik ambassador voor GLOBE, net als Thomas. Meedoen aan de jaarlijkse Pride in Amsterdam leek mij een mooie volgende stap. Geweldig dat ons voorstel voor een eigen boot door Stichting Amsterdam Pride werd geaccepteerd! Met 100 mensen op de boot was het gezellig druk. Een fantastische ervaring!

Thomas: We kregen veel exposure, wat ontzettend veel (ook emotionele) reacties opleverde en meer dan 100.000 views op social media. Ook het bestuur van Deloitte staat volledig achter de boodschap die GLOBE uitdraagt: zorg dat je je authentieke zelf kunt zijn. Het is een netwerkorganisatie, zo is er een actieve samenwerking met de Roze Zuidas, samen met onder meer ABN Amro, Accenture en Nauta Dutilh.

Larissa: Bij de introductie van GLOBE een paar jaar geleden dacht ik: is het nodig? Maar je merkt dat er toch nog een bepaalde onwetendheid is. Ik snap dat mensen vragen hebben en als ze die stellen is dat ook prima.

Thomas: Ik heb mezelf nooit beschouwd als iemand die op de barricaden zou gaan staan voor meer LGBT-rights. Totdat ik af en toe pijnlijk met mijn neus op de feiten werd gedrukt, dat je in een professionele omgeving toch nog te maken hebt met vooroordelen. Als je het op de man af vraagt heeft niemand er problemen mee, maar in de dynamiek van een groep speelt het vaak nog wel. Dat is jammer, en daarom is GLOBE zo’n goed initiatief.

Thomas: ‘Be your authentic self’. Ik denk dat die vrijheid er is, maar dat je daar soms ook voor moet strijden. Als je dat doet vindt iedereen dat eigenlijk alleen maar goed. Er is verandering gaande, voel je vooral welkom om daar jouw eigen steentje aan bij te dragen. Dat hoeft niet per se LGBT te zijn, maar dat kan ook duurzaamheid zijn of aandacht voor mensen die minder goed meekomen. Sta ergens voor, want samen zorgen we voor een nóg leukere organisatie.

What impact will you make?

Waaraan je kunt werken is bijzonder, hoe je kunt werken is uniek. Wil jij, net als Larissa en Thomas, werken in een inspirerende omgeving met bijzondere mensen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Bekijk alle vacatures

Lees meer verhalen van Deloitte collega's

Naar boven