” Het is telkens weer boeiend om een kijkje in iemands onderneming te krijgen ”

Marijn & Xan,
Corporate Finance.

Flamboyante ondernemers ondersteunen in de aan- en verkoop van eigen of andere bedrijven. Of start-ups in de techsector helpen met het vinden van de juiste investeerders. Bij Deloitte Corporate Finance is de diversiteit in projecten groot en geen dag is hetzelfde. Precies zoals Senior Consultant Marijn Settels en Consultant Xan van Scherpenzeel het graag zien.

“De gemiddelde ondernemer krijgt slechts enkele keren in het leven te maken met M&A, oftewel fusies en overnames. Bovendien is die ondernemer vaak emotioneel verbonden met het bedrijf. Aan ons dus de taak om betrouwbaar te adviseren met de juiste expertise”, vertelt Xan van Scherpenzeel (30). “Deloitte Corporate Finance is opgedeeld in verschillende sectoren. Iedere negen maanden krijg je de mogelijkheid om te rouleren tussen de sectoren. Eerder zat ik bij Healthcare & Life Sciences, een sector waarin veel gebeurt en waar we inmiddels een sterk track record in hebben opgebouwd.

En nu maak ik onderdeel uit van het Industrials-team. Een brede sector, van (duurzame) energiebedrijven tot machinebouwers. Iedere ondernemer heeft een eigen verhaal en het is telkens weer boeiend om een inkijkje in iemands onderneming te krijgen. Je leert er ontzettend veel van, het is afwisselend en uitdagend.”

 

Het is belangrijk om te blijven innoveren. We kijken continu naar waar verbeteringen mogelijk zijn

Marijn Settels (29) houdt zich vooral bezig met start-ups in de techsector. "Van de voorbereidingen voor het opgaan van de markt tot de onderhandelingen voor een overname of het vinden van een externe investeerder. Het zijn belangrijke trajecten voor de ondernemers en het is dan ook bijzonder om daar als financieel en strategisch adviseur deel van uit te kunnen maken”, legt ze uit. “Het is zowel analytisch als creatief werk. Aan de ene kant ben je bezig met financiële modellen in Excel en aan de andere kant bespreek je de strategie van een bedrijf en hoe dit goed op papier gezet kan worden voor investeerders. Maar we denken ook onderhandelingstactieken uit met onze klanten.”

Bij Deloitte krijg je veel verantwoordelijkheden, vertelt Marijn. “Je hebt vanaf het begin direct contact met de klant. Bovendien wordt het aangemoedigd om zelf op zoek te gaan naar potentiële klantopdrachten. Om je ideeën te pitchen en nieuwe klanten te benaderen. Wat jij leuk vindt om te doen, mag je ook gaan doen. Je krijgt de juiste mate van vrijheid. Maar wat ook onderscheidend is aan Deloitte Corporate Finance, is dat we niet op de traditionele manier naar M&A kijken. We gebruiken data-analyse voor het vinden van mogelijke investeerders en visualiseren de ecosystemen van het sectorlandschap. Op die manier helpen we klanten om out-of-the-box naar mogelijke matches te zoeken.

Sectoren convergeren steeds verder, we willen daarom breder kijken dan de standaard lijstjes en strategieën. Een bedrijf in elektrische auto’s valt bijvoorbeeld onder de autobranche, maar kan ook interessant zijn voor de duurzame energiesector.”

 

M&A gaat als vak al lang mee, aldus Xan. “Daarom is het belangrijk om te blijven innoveren. We kijken continu naar waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo is onze afdeling nu ook met robotisering bezig om bepaalde stappen in ons werk gemakkelijker te maken. Onlangs is er een tool ontwikkeld die automatisch de juiste input verzamelt om bijvoorbeeld een informatiememorandum efficiënt met een groot aantal kopers te kunnen delen. Dat scheelt flink wat saai werk.

Wil je bijdragen aan dit soort innovatieprojecten dan zijn hier volop mogelijkheden voor. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, tijdens en naast je werk. Van interne en externe opleidingen tot aan maatschappelijke projecten binnen de Deloitte Impact Foundation.”

 

Bij Deloitte krijg je vanaf het begin veel verantwoordelijkheden.

“De inhoud van het werk is belangrijk maar het sociale aspect ervan net zo goed”, zegt Marijn. “Ons team is jong en divers. Er heerst een informele sfeer en buiten coronatijd ondernemen we veel leuke uitjes, zoals skitrips en vrijdagmiddagborrels. Maar ook tijdens de pandemie doet Deloitte er veel aan om de verbondenheid in stand te houden. We hebben running events, ‘walk & talk’ met een partner en een virtueel kerstdiner gehad. En het koffiemoment om bij te praten, doen we nu via Teams”, lacht ze.

Je merkt dat Deloitte als werkgever weet wat er speelt onder de medewerkers, gaat Xan verder: “Met een thuisbioscoopbon, chocoladeletter of plantje wordt even aandacht gegeven aan het feit dat iedereen nu thuis zit. En dat voelt natuurlijk goed.” 

  • Blijf groeien. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Financial Advisory

Naar boven