” Het voelt soms alsof je een zelfstandige bent binnen een grote organisatie ”

Nikki Sewuster,
Senior SAP Consultant.

Nikki Sewuster studeerde Economie in Nijmegen en Organisatiewetenschappen in Tilburg. Tijdens haar afstudeerperiode deed ze ervaring op met een software implementatietraject in de zorg en ontdekte ze dat zowel de menselijke component als het stukje techniek haar aansprak. Bij Deloitte SAP Solutions viel alles op z’n plek.

“Het eerste bedrijf waar ik werkte, een klein consultancy bureau, was meer ondersteunend. Maar ik was ook nieuwsgierig naar wat er gebeurt als je aan de knoppen draait en wilde voor een groter bedrijf werken dat meer de regie heeft. Bij Deloitte werd ik meteen in het diepe gegooid. Mijn eerste project was een ERP implementatie in een academisch ziekenhuis. We verbleven met het hele team in een hotel vanwege de verder gelegen locatie. Een mooie kickstart waarbij je elkaar echt goed leert kennen.”

“Ik groeide al vrij snel door naar Consultant omdat ik al enige werkervaring had, inmiddels ben ik Senior Consultant. Ik heb al veel verschillende projecten gedaan zowel in de private als de publieke sector en veel gereisd. Een project in Londen gaf een geheel andere dynamiek. Tien maanden lang vloog ik regelmatig naar Engeland heen en weer. Ik werkte daar voor een private organisatie in de financiële sector, die kennis neem je mee naar de volgende opdracht.”

 

Als je iets nog niet eerder hebt gedaan krijg je hier de kans om het te proberen, dat blijft me steeds verrassen. Als je een goed idee hebt is daar ruimte voor.

“Het werk verschuift steeds meer naar taken uitvoeren en zelf bepalen hoe het project loopt, risico’s herkennen en daarop acteren. Je krijgt meer verantwoordelijkheden. Wat ik erg leuk vind is dat ik nu mensen mag aansturen, waarbij ik dingen herken uit mijn eigen begintijd. Bijzonder dat je op die manier kunt meegeven wat je zelf hebt geleerd.”

“Werken bij Deloitte is heel informeel, ik had verwacht dat het hiërarchischer zou zijn. Als je iets nog niet eerder hebt gedaan krijg je hier de kans om het te proberen, dat blijft me steeds verrassen. Als je een goed idee hebt is daar ruimte voor. Met inhoudelijke vragen krijg je snel terugkoppeling van collega’s, op alle niveaus. Zo doe je het echt samen en wordt je niet bij een klant ‘neergezet’ om het zelf maar uit te zoeken. Het uitdagende werk maakt het erg leuk en door ervaring weet je dat bepaalde momenten altijd wat spannender zijn en leer je daar beter mee omgaan.”

 

“Het voelt soms alsof je een zelfstandige bent binnen een grote organisatie. In principe heb je veel vrijheid en dat is best uniek. Ik wil graag nog meer ervaring opdoen, bijvoorbeeld als teamleider. Een stukje recruitment vind ik ook leuk om te doen, zoals aanwezig zijn op Inhousedagen. En via onze Impact Foundation geef ik sollicitatietraining op een mbo of roc aan jongeren met een heel ander perspectief. Dat helpt je realiseren dat wij werken om ons te ontwikkelen en omdat we dat leuk vinden, maar iemand kan daar ook anders naar kijken.”

“SAP is ‘booming’, elk bedrijf dat SAP gebruikt moet overstappen naar de nieuwste upgrade en dat betekent vaak een compleet nieuwe implementatie. Het is altijd weer bijzonder als je een project afrondt en de go live haalt met het team en de klant, en weet dat we een kernonderdeel van het bedrijf hebben veranderd en verbeterd. Dat geeft een enorme kick.”

 

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Consulting

Naar boven