” Ik ben trots om een ambitieuze carrière bij Deloitte te kunnen combineren met het moederschap ”

Charlotte Vandekerckhove,
Manager M&A.

Charlotte Vandekerckhove werkte in negen jaar tijd bij twee member firms en vier service lines. Via Deloitte België vervolgde ze zes jaar geleden haar loopbaan bij Deloitte Nederland. Intussen werd ze manager, moeder van twee kinderen en vond ze haar ‘niche’ in M&A, onderdeel van Monitor Deloitte. Ze geeft aan dat Deloitte haar steeds de flexibiliteit bood die ze nodig had bij het maken van haar levenskeuzes.

“Ik ga graag de uitdaging aan met complexe vraagstukken en benader die zowel vanuit een menselijk aspect als ook analytisch inzicht. In een M&A context staat of valt alles met een succesvolle integratie. Het is mijn taak om een spilfiguur te zijn om de schaal en complexiteit van M&A trajecten te managen.

Dat betekent mensen bij elkaar brengen en door een integratie traject begeleiden, altijd doelgericht naar synergiën werken, onze opdrachtgevers overtuigen om bepaalde oplossingen te ondersteunen en het sturen van initiatieven tot een succesvolle implementatie. Wat mij energie geeft is deze combinatie van gestructureerd problemen oplossen en het aanwenden van emotionele intelligentie om mensen mee te krijgen.

 

Wat mij energie geeft is de combinatie van problemen oplossen en het toepassen van emotionele intelligentie om mensen mee te krijgen.

Ons M&A-team vormt een leuke en hechte groep die elk jaar groeit, onze mensen hebben een passie voor M&A en het type complexiteit dat die projecten met zich meebrengt. Ik werk graag samen met een mix van mensen, elk met hun eigen unieke expertise en achtergrond maar verbonden door dezelfde mindset. Met een gezamenlijke drive om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden in een prettige werksfeer.

Het team bestaat uit vrouwen en mannen, met verschillende opleidingen en van meerdere nationaliteiten, zowel jonge als meer ervaren mensen. Iedereen draagt bij aan het succes, ook als analist krijg je verantwoordelijkheden. Grote M&A- en integratietrajecten brengen een extra team-dimensie met zich mee omdat we hierbij doorgaans samenwerken met verschillende onderdelen van Deloitte, zowel cross business unit, cross country als cross offering.

 

De laatste jaren ben ik betrokken bij een van de grootste wereldwijde integraties in de logistieke sector en heb ik aanvankelijk een periode vanuit Frankrijk gewerkt om de integratie voor dat land voor te bereiden. Na een onderbreking waarin ik twee kinderen kreeg, ben ik nu terug bij dezelfde klant om een heel ander facet van die integratie te begeleiden, de globale herstructurering van de juridische entiteiten. Hoewel ik me vooral focus op grootschalige integraties, doen we binnen M&A ook kortere trajecten zoals op het gebied van due diligence voorafgaand aan een overname.

 

Na mijn benoeming tot manager ben ik bevallen van ons eerste kind en een jaar later kreeg ik mijn jongste. Ik heb in beide gevallen mijn zwangerschapsverlof kunnen verlengen met enkele weken ouderschapsverlof en heb een tijd vier dagen gewerkt voordat ik weer full time aan het werk ben gegaan. Het combineren van een ambitieuze carrière met het moederschap is niet zonder uitdagingen. Tegelijkertijd heb ik binnen Deloitte vanuit meerdere kanten steun gekregen, zowel wat betreft flexibiliteit als vanuit een netwerk van jonge moeders.

Ik ben er vooral trots op een rolmodel te zijn voor de volgende generatie moeders in onze organisatie en voor junior collega’s. Zo werkte ik toen ik zwanger was van mijn dochter met een team van vijf jonge mannelijke consultants. Een zwangere manager was zowel voor mij als voor hen een eerste ervaring. Ik heb leuke herinneringen aan die tijd en ben er trots op dat zij in een omgeving werken waarin een dergelijke situatie normaal is.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Consulting

Naar boven