Making an impact that matters

Rob Peters

Senior Manager Deloitte Risk Advisory

Albert Zandvoort

Junior Manager Data en Reporting Advisory

Deloitte is een van de grootste zakelijke dienstverleners ter wereld. Misschien niet direct een omgeving waar je veel innovaties zou verwachten. Maar voor een goed, impactvol idee staan we altijd open. Zeker als dat idee bijdraagt aan een veiligere wereld en ons bedrijf commercieel succes kan opleveren. Dan kun je zomaar de kans krijgen om je eigen ‘start-up’ onder de vleugels van Deloitte op te zetten.

Rob Peters (34), Senior Manager Deloitte Risk Advisory, bedacht een innovatief idee en ontwikkelde dat tot de nieuwe business line Assuring Medical Apps:

‘Ik kom uit een accountantsfamilie, zowel mijn vader als moeder waren het. Ik schijn op mijn vijfde al geroepen te hebben ‘Ik word ook accountant!’ Tijdens mijn hbo-studie volgde ik een stage bij Deloitte, in 2006 kwam ik in dienst en begon ik met mijn RA-opleiding bij Nyenrode. Ik heb eerst zeven jaar in de accountancypraktijk in Arnhem heb gewerkt. Een super leerschool was dat: leuk werk, veel bedrijven vanbinnen zien en je collega’s tot op het bot leren kennen.

In 2013 werd er een interne challenge georganiseerd: Re-inventing audit. Onder leiding van Deloitte Innovation werd er een driedaagse workshop georganiseerd: 25 accountants uit heel het land, die in kleine groepjes een aantal ideeën mochten pitchen bij potentiële klanten. Ergens halverwege de eerste dag kreeg ik een artikel doorgestuurd van een collega, iets over de noodzaak van certificering van medische apps. Puur toeval. Maar één en één is twee en ik zag er meteen een idee in, dat ons groepje tijdens de afsluitende workshop heeft gepitcht aan een ziekenhuis en telecomprovider. Beiden reageerden enthousiast en we kregen vervolgens budget vanuit Deloitte Innovation voor een businessplan.

Naast mijn accountancywerk heb ik in de weekenden en soms tot midden in de nacht het plan geschreven. Tot drie keer toe stuurde Innovation het retour. Ze namen het zeker serieus maar waren vooral nieuwsgierig naar het business model. En terecht natuurlijk. Uiteindelijk kreeg ik groen licht en in 2014 trad ik officieel in dienst bij Innovation, waar ik me volledig op de business development van Assuring Medical Apps kon storten.

‘Uiteindelijk is mijn doel om (medische) apps met een audit statement van Deloitte in de stores te zien.’

Ik heb meteen twee kennispartners aangesloten en ben een pilot gestart met een app-developer. Een jaar lang hebben we product development uitgevoerd; software ontwikkeld, prospects gezocht, start-ups geholpen, gastcolleges gegeven. Besef wel; ik was een auditor en wist nauwelijks iets van innovatie. Toen ik bij Deloitte kwam werken, wist ik zelfs niet eens dat we eigen afdelingen voor privacy en security hadden. Ik dacht dat we al die kennis extern moesten vergaren of op moesten gaan bouwen… Het feit dat we al die expertise al in huis hadden bij Deloitte en we met een multidisciplinaire aanpak konden werken, heeft onze business case enorm versneld. Na een jaar was ons product volwassen genoeg om het te implementeren bij Risk Advisory Services (afdeling Technology Enabled Solutions). Inmiddels werk ik met het team dus binnen die tak van Deloitte, dicht bij onze eindklanten waar we meer commercieel resultaat van ons idee kunnen behalen.

Onze missie is nu om de business line commercieel succesvol te maken. Ondertussen blijf ik genieten van deze fantastische ervaring, die me als persoon echt verrijkt heeft. Natuurlijk heb ik een risico genomen; ik had ook prima het normale groeipad als auditor kunnen doorlopen. Maar ik had vertrouwen in het idee, mezelf en in alle resources binnen Deloitte. Met als resultaat dat ik uiteindelijk versneld promotie heb kunnen maken. No guts, no glory toch?’

Making an impact that matters

Kun jij net als Rob buiten de kaders van je eigen vakgebied denken? En barst je van de ideeën waarmee je de wereld en ons bedrijf verder kunt helpen? Bekijk dan onze vacatures.

Naar boven