Making an impact that matters

Rob Peters

Senior Manager Deloitte Risk Advisory

Albert Zandvoort

Junior Manager Data en Reporting Advisory

Deloitte realiseert zich als geen ander dat als het kantoor niet innoveert, het steeds moelijker wordt om succesvol te zijn. En om deze innovatie te stimuleren, wil Deloitte mensen zoals Albert, die het ontwikkelen en ondernemen in hun DNA hebben, alle ruimte bieden.

Albert Zandvoort, Junior Manager Data en Reporting Advisory bij Deloitte, begon in 2010 aan het duale RA-traject via Nyenrode, ofwel: één dag in de week studeren en vier dagen werken bij Deloitte:

‘Na mijn vwo wilde ik verder studeren én snel aan de slag, dus een duaal RA-traject bij Nyenrode lag voor de hand. Omdat ik me bij Deloitte niet alleen kon ontwikkelen tot controlerend registeraccountant, maar er daarnaast ook een bredere, meer adviserende rol in het verschiet lag, koos ik bewust voor Deloitte.

Deloitte is een organisatie die veel ruimte biedt aan medewerkers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Je moet die ruimte wel zelf aangeven en oppakken. Gelukkig kon ik mijn wens om te verbreden een plek geven door aan de slag te gaan bij het Data en Reporting Advisory-team; een heel andere wereld. Waar het accountantswerk goed te voorspellen is, draai ik nu veel adviseringsprojecten waarvan ik op voorhand niet weet hoe ik ze moet oplossen. De veelzijdigheid van deze opdrachten – waar Data en Reporting onderdeel van is – vind ik erg interessant en geeft mij de mogelijkheid om impactvolle projecten uit te voeren. En de diepte die ik in mijn rol als accountant opzocht, geeft mij in mijn nieuwe rol als breder adviserende consultant een stevige basis.

Neem bijvoorbeeld het volgende project. Door de overstap op een nieuw administratiesysteem vermoedde een groot bedrijf dat het omzet misliep. Ik wist in eerste instantie bijna niet waar ik moest beginnen, maar we zijn er met een heel multidisciplinair team van specialisten ingedoken. Met behulp van in-house ontwikkelde scripts analyseerden we gigantische hoeveelheden data. De uitkomst was navenant: het bleek dat er inderdaad miljoenen omzet werd misgelopen. Over impact gesproken.

Van een traditionele accountant voel ik mij nu meer een next generation auditor met een interesse in data. Mijn rol binnen Deloitte is mij echt op het lijf geschreven. Ik vind het erg fijn dat ik mij kan ontwikkelen tot een allround adviseur en tegelijkertijd mijn RA-titel kan behalen door de praktijkstage bij Financial Audit.

‘We analyseerden met in-house ontwikkelde scripts gigantische hoeveelheden data.’

Ik ben niet bekend met andere kantoren, maar ik ervaar bij Deloitte geen hiërarchie. Dat geeft veel vrijheden, zoals het indelen van je eigen agenda. En het geeft ook veel kansen, omdat niet alles al is dichtgetimmerd. Wie een goed idee heeft, kan het ook zelf uitvoeren. Je groeit hier van de projecten die je doet, en ook van de vele ervaren Deloitters waarmee je werkt.

Mijn toekomstplannen? Ik wil me graag focussen op reporting-opdrachten met een data-component en vice versa. Dat kan hier gelukkig ook. Zo ga ik wellicht cursussen volgen op het gebied van Python en SQL om zo mijn datakennis te verbreden. En met die specialisatie kan ik nóg meer impact maken voor klanten; dat is toch de voldoening in mijn werk.’

Making an impact that matters

Denk jij net als Albert altijd na over hoe iets nog beter kan? En wil je de ruimte en middelen krijgen om jouw ideeën ook echt in de praktijk te brengen? Bekijk dan onze vacatures.

Naar boven