Ja, de site mag op basis van mijn klikgedrag suggesties doen en voorkeuren onthouden. Meer over cookies.
Opslaan

What impact will you make?

Remco Goes

Senior Manager Corporate Finance

Michelle Leclercq

Manager Operational Transaction Services

Abdelmoula Salah

Manager Transaction Services

Abdelmoula Salah, losjes gekleed in spijkerbroek en vlotte polo, doet weinig denken aan het klassieke beeld van een M&A adviseur. Hij is allesbehalve saai en, zo blijkt, niet alleen een liefhebber van cijfers maar ook van sport. In beide hobby’s kan hij zich helemaal uitleven bij Deloitte.

Na zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit, met specialisatie accountancy, ging hij als assistent accountant aan de slag bij een groot accountantskantoor. Werkte er drie jaar met name voor klanten die gerelateerd waren aan de Oil & Gas sector in de Rotterdamse haven.

“Heel leuk werk en leuke klanten, daar niet van, maar op een gegeven moment voelde mijn werk vooral als kijken in de achteruitkijkspiegel. Ik wilde meer naar voren kijken, het gevoel hebben mee te draaien aan de knoppen van een bedrijf en meer toegevoegde waarde te hebben dan uitsluitend de cijfers van het afgelopen jaar op een rijtje zetten.

Daarom besloot ik de sprong te wagen van het accountancykantoor naar de klantenkant. Had het uitstekend naar mijn zin en vrij snel na mijn komst kwam er een overnamekandidaat voor het bedrijf. Ik maakte het hele proces mee van onderhandelen en biedingen, en ik wist meteen: dít wil ik vaker! Helpen de toekomst bepalen, impact hebben op de business. Dus niet alleen het bedrijf was verkocht, ik ook. Ik wist vanaf dat moment welke kant ik op wilde.

Via een oud collega kwam ik op het spoor van Deloitte. Wat me aanspreekt is dat Deloitte bekend staat als innovatief in de markt, hier werd bijvoorbeeld als eerste data analytics toegepast in het boekenonderzoek. Ook wordt de dienstverlening continu aangepast en, niet onbelangrijk, Deloitte wordt in de M&A wereld zeer gewaardeerd, getuige de vele M&A Awards.

'Wat mij aanspreekt is dat Deloitte bekend staat als innovatief in de markt, hier werd bijvoorbeeld als eerste data analytics toegepast in het boekenonderzoek.'

Ik solliciteerde bij Financial Advisory (FA). Daar had ik meteen een klik. Ik wist dat ik me hier ging thuis voelen en ik heb geen moment getwijfeld. Groei is kenmerkend voor Deloitte. FA groeit al jaren hard, en ik groei zelf net zo hard mee, waarbij ik word gestimuleerd om continu te blijven leren zowel on the job als via opleidingen. Ik ben 4 jaar geleden begonnen als business analist. Na een jaar werd ik gepromoveerd tot consultant en inmiddels ben ik Manager Transaction Services.

Ik maak deel uit van het Transaction Services team en mag daar werken aan mooie projecten waarbij het soms om honderden miljoenen gaat. Wij analyseren de winst en omzet van een onderneming, corrigeren die indien nodig, en leveren zo een ‘schone’ cijferset aan als input voor de waardering van een bedrijf. Daarbij werken we nauw samen met de klant, andere adviseurs van de klant en diverse collega’s van andere afdelingen, onder andere die van Corporate Finance, Valuation en M&A Tax. Dat is wel bijzonder van het werken bij Deloitte, dat je zoveel financieel specialisten onder één dak hebt waar je mee kunt samenwerken, ieder met z’n eigen expertise. Je kunt in korte tijd enorm veel van elkaar opsteken. Wat ook interessant is; je werkt hier eigenlijk altijd aan unieke projecten, die om unieke oplossingen vragen. Dus moet je telkens weer met nieuwe, originele ideeën komen en als dat lukt geeft dat veel voldoening. Je moet je ook realiseren dat onze opdrachten een grote impact hebben op de business van onze klanten en de samenleving.

Naast het werk is er hier veel aandacht voor het individu. Work hard, play hard. Hier zelfs letterlijk. Zo speel ik in het Deloitte voetbalteam tegen andere bedrijven. Sporten wordt hier echt aangemoedigd en spelen we elk jaar het Deloitte WK voetbal ergens in het buitenland. Dan speel je tegen je collega’s uit het Midden-Oosten, Azië, Brazilië. Prachtig. Je leert internationale collega’s kennen en dan voel je je echt één bedrijf. Weet je, hard werken is prima, maar ik word er ook blij van als je het buiten werktijd leuk met elkaar hebt.

Over buitenland gesproken: ik heb aangegeven dat ik graag een tijdje in Dubai zou willen werken. Zo’n verzoek wordt hier dan ook serieus besproken en ik weet zeker dat ik dat op termijn dan ook ga doen. Met mijn Arabische achtergrond lijkt het me echt een uitdaging om daar de business mee te mogen ontwikkelen. In Dubai gaan de ontwikkelingen in onze branche razendsnel. Er is heel veel geld, en ze kunnen daar niet afhankelijk van olie blijven. Daar helpt Deloitte bij, en daar wil ik ook graag bij helpen. Die uitwisseling van kennis en mensen is er trouwens tussen alle landen, dat is het voordeel van werken bij zo’n grote internationale organisatie als Deloitte. Als je meer van de wereld wilt zien, kan dat ook.

De toekomst? Ik kijk niet ver vooruit, ik wil me blijven ontwikkelen. Of ik partner word, vind ik niet zo heel belangrijk. Ik haal voorlopig meer voldoening uit de waardering van een klant dan dat er de titel ‘Partner’ op mijn visitekaartje staat.’

Naar boven