Making an impact that matters

Remco Goes

Senior Manager Corporate Finance

Michelle Leclercq

Manager Operational Transaction Services

Hij kwam, zag en won op z’n 32ste al de award voor Best Young Mergers & Acquisitions Talent bij de prestigieuze M&A Awards in 2014. Remco Goes, Senior Manager bij Deloitte Corporate Finance, gaat snel. Zoals alles in de wereld van Corporate Finance snel gaat.

Binnen een paar jaar na je afstuderen Senior Manager worden is weinigen gegeven. Maar het harde werken lijkt hem geen enkele moeite te kosten. Hoe is hij eigenlijk na zijn studie International Business Administration bij Deloitte terecht gekomen?

“Ik had al eerder stage gelopen bij Deloitte Corporate Finance, dus was al enigszins bekend met de cultuur. Toch wilde ik na mijn studie ook met andere werkgevers gesprekken voeren, al was het maar om een compleet beeld te krijgen. In mijn branche heb je overigens niet heel veel keuze uit werkgevers; je hebt de Big 4, de banken en een aantal kleine boutiques. Banken vielen voor mij al snel af. Te weinig vrijheid en te weinig verantwoordelijkheid.

Precies de zaken die ik bij Deloitte wél krijg, dus ik voel me hier als een vis in het water. Er is hier echt heel veel ruimte voor eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. Soms voelt het wel alsof ik hier m’n eigen onderneming heb. Als ik een voorstel doe voor een nieuw initiatief, hoef ik eigenlijk niet eens om toestemming te vragen. De ruimte is er, je moet het gewoon zelf pakken en invullen. Doen en gaan.

Binnen Corporate Finance zijn wij de partij die het proces van kopen en verkopen begeleidt. Bijzonder en veelzijdig werk, waar ik al mijn energie in kwijt kan. Met hele leuke, jonge collega’s, die allemaal bruisen van de energie. Die ‘vibe’ en die teamgeest geven me nog eens een extra boost, we doen het hier met z’n allen. Ik vind het leuk om me te verdiepen in verschillende bedrijven. Het M&A proces kent vele facetten, het is elke keer weer anders. Dit vak moet echt in je zitten. Je moet goed zijn met cijfers, want je moet bedrijven kunnen analyseren en waarderen. Maar het is ook mensenwerk: je moet makkelijk met mensen kunnen omgaan en partijen weten te verbinden. Onze kracht is dat we de enige M&A adviseur zijn die onafhankelijk is en toch een wereldwijd netwerk heeft. Wij doen als Deloitte Corporate Finance vooral de mid market. Soms zit je dan met DGA’s aan tafel over de verkoop van hun bedrijf, soms doe je een deelproject van een hele grote deal van een beursgenoteerde onderneming. Een deal sluiten geeft echt een kick.
“De juiste koper voor het juiste bedrijf vinden, dat is voor mij de kick.”

Een van mijn mooiste deals was de verkoop van een grote portefeuille van bekende tijdschriften. Was veel aandacht voor, dan staat je werk volop in de media. Ervoor zorgen dat je niet alleen een koper maar vooral ook de juiste koper vindt, die het bedrijf ook op een goede wijze voortzet, is voor mij persoonlijk heel belangrijk. Natuurlijk zijn we een commercieel bedrijf, maar we hebben ook oog voor de persoonlijke en maatschappelijke belangen. Een bedrijf kopen of verkopen heeft ontzettend veel impact, dat realiseer ik me altijd. Het zijn complexe projecten die binnen de deadline klaar moeten zijn. En er is niet alleen een heftige tijdsdruk, we doen uiteraard ook het maximale voor de klant. Dat is een tijd lang echt buffelen, maar daarna is er tijd voor ontspanning. Want om dit hoge tempo van werken vol te houden, moet je ook je rust pakken en zorgen dat je fysiek fit blijft.

Gelukkig vind ik sporten heel leuk en krijg ik van Deloitte ook de tijd en mogelijkheden om te sporten. Hardlopen en fietsen zijn mijn favorieten. Ik loop marathons en doe fietstochten van soms 250 kilometer. Ik ben niet de allersterkste, maar als het op uithoudingsvermogen aankomt houd ik het lang vol. Dat komt in mijn werk ook goed uit.

Ja, ik realiseer me dat ik supersnel door de organisatie ben gegaan. Ik weet niet of dat heel bijzonder is. Dat ik de titel Senior Manager heb, zegt me persoonlijk niet zo heel veel. Wat het wel zegt is dat ik hier in korte tijd heel veel heb kunnen leren en steeds meer verantwoordelijkheid heb gekregen. Dat is echt Deloitte.

Ik steek mijn ambitie niet onder stoelen of banken hoor; nu ik Senior Manager ben geworden hoop ik ook graag partner te worden. Ik ben er van overtuigd dat wij een nog grotere rol in het M&A-landschap kunnen spelen dan we nu al doen. Aan die groei en verbreding wil ik graag mijn steentje bijdragen.”

Naar boven