Making an impact that matters

Nabeel Siddiqie

Manager Cyber & IT Risk Advisory

Joost Kremers

Junior Manager Cyber Operations Team

Zo divers als onze vakgebieden en opdrachtgevers zijn, zo divers is onze organisatie. Het talent dat voor ons kiest is steeds gevarieerder, zowel qua afkomst, studierichting of eerdere werkervaring. In onze informele en collegiale werksfeer waarderen we die verschillen, omdat die zorgen voor een bredere blik op de vraagstukken van onze klanten.

Nabeel Siddiqie, Manager Cyber & IT Risk Advisory, kwam met een afwijkend cv binnen bij Deloitte en profiteert nog dagelijks van zijn niet-alledaagse ervaring:

‘Deloitte is mijn tweede werkgever, hiervoor heb ik ruim zeven jaar bij een ander groot kantoor gewerkt. Ik had het prima naar mijn zin, maar kreeg het gevoel dat ik me ergens anders sneller zou kunnen ontwikkelen. Na een aantal gesprekken waar ik een goed gevoel aan overhield, ben ik overgestapt naar Deloitte. Na twee jaar als manager Cyber & IT Risk Advisory te hebben gewerkt, kan ik alleen maar zeggen dat mijn gevoel is uitgekomen.

Deloitte is innovatief op alle gebieden, ook op het gebied van diversiteit. Je kunt wel een leuke baan hebben, maar als je je niet thuis voelt in de cultuur van een bedrijf heb je daar niet veel aan. De cultuur van Deloitte laat zich lastig vangen in een paar woorden, maar laat ik een poging wagen. Sowieso is het informeel, de spreekwoordelijke apenrots is hier niet. Kwaliteit telt, ongeacht waar je vandaan komt en of je man, vrouw, junior of senior bent. Het is vooral die abstracte cultuur van ‘respect hebben voor elkaar en openstaan voor elkaars ideeën’ die Deloitte typeert en alle andere culturen en afkomsten, die hier in alle soorten en maten zijn, met elkaar verbindt.

“Beter worden door te leren van elkaars verschillen, dat is de bonus van diversiteit.”

Ik zit in een van de Diversity Networks van Deloitte. Via dat netwerk streven we ernaar (de voordelen van) diversiteit nog meer onder de aandacht te brengen. Het diversiteitsprogramma heeft drie doelen: awareness, acceptance en empowerment. Mooie woorden, maar het gaat om de praktijk. Practice what you preach. Bij Deloitte doen we dat.

Je kunt het over diversiteit hebben als een business case. Want natuurlijk zoeken onze nationale en internationale cliënten in onze medewerkers een volwaardige gesprekspartner, en is een gevarieerd personeelsbestand met medewerkers van verschillende afkomst, geslacht en leeftijd daarbij onmisbaar. Maar daarmee zou Deloitte zichzelf tekortdoen. We zijn geen afspiegeling van de samenleving omdat dat móet of omdat het zakelijk iets oplevert; we zijn cultureel divers omdat achter de beste cv’s steeds vaker verschillende culturen blijken schuil te gaan.

Zelf ben ik daar een voorbeeld van. Vroeger zou ik met mijn cv misschien niet zijn gekomen waar ik nu ben. Ik heb tijdens mijn studie namelijk niet heel veel extra curriculaire activiteiten kunnen doen, omdat ik in mijn vrije tijd mijn vader hielp. Ik had dus geen onbetaalde bijbaan als penningmeester van een studentenvereniging, maar stond 5 jaar lang twee tot vier dagen per week op de markt om geld te verdienen. Bij Deloitte zien ze dat niet als nadeel, maar juist als pluspunt: zij zien in mij een entrepeneur die hard werken naast zijn studie niet heeft geschuwd. Iemand die misschien nog geschikter is als business partner, omdat hij al jarenlange ervaring heeft met ondernemen.

Die andere manier van kijken naar cv’s spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Ik denk dat Deloitte vooroploopt als het gaat om diversiteit, en voel me hier dan ook als een vis in het water.’

Making an impact that matters

Wil jij ook in multidisciplinaire teams werken voor toonaangevende klanten uit allerlei industrieën?

Delen Meer over Diversity & Inclusion

Naar boven