Making an impact that matters

Natuurlijk sturen we niet zomaar iedereen die bij Deloitte komt werken meteen de grens over. En we zijn zeker geen sponsor van de verkapte wereldreis die je altijd nog wilde maken. Maar we geloven wel dat jij waardevolle ervaring kunt opdoen bij een van onze vestigingen in het buitenland, dat je kunt leren van andere culturen en daarmee jezelf verrijkt. Waardoor je ook voor onze organisatie, bijvoorbeeld tijdens internationale opdrachten, meer toegevoegde waarde kunt leveren.

Roland Swinkels, Manager Deloitte Risk Advisory, verruilde een paar maanden geleden zijn Deloitte-kantoor in Amsterdam voor onze vestiging in New York: 

‘Ik had een tijdje terug aangegeven dat ik graag ervaring in het buitenland wilde opdoen. Ik denk dat zoiets goed is voor het kantoor en voor mijzelf, en bij Deloitte waren ze het daarmee eens. Momenteel werk ik dus in New York en woon ik in een appartement op Times Square. Toen ik hierheen vloog dacht ik nog: we leven allemaal in een westers land, dus de culturele drempel zal niet al te hoog zijn. Dat was een behoorlijke misvatting…

Ik ben mezelf ook behoorlijk tegengekomen. Ik had mijn leven goed op orde in Nederland, woonde samen in een appartement in Utrecht. Dan kom je hier en lijkt het alsof je helemaal niet bestaat. Je komt nog in geen enkel systeem voor en hebt geen social security number, geen US bank account, geen creditcard, geen huis. Ik had een visum, een koffer met twee pakken en een paar overhemden. De rest moet je allemaal zelf regelen, je bent echt weer even op jezelf aangewezen.

Door dit soort ervaringen leer je beetje bij beetje de Amerikaanse cultuur te doorgronden. Zelf vind ik dat echt een verrijking en belangrijk in mijn leven. En als ik straks weer in Amsterdam zit, kan Deloitte mij goed inzetten op projecten met Amerikaanse klanten, omdat ik heb geleerd hoe Amerikanen denken en hoe je met ze moet omgaan.

“Toen ik opperde dat het misschien beter was om zijn contract niet te verlengen, werd het ineens muisstil.”

Daarnaast doe ik hier in New York ervaring op met grote bedrijven. In Nederland werkte ik al voor de grootste bedrijven van het land, bierbrouwers en luchtvaartmaatschappijen. Maar die zijn relatief klein vergeleken bij organisaties die je in Amerika hebt. Dan heb je het echt over een heel andere dynamiek.

Ondanks dat ik ‘tijdelijk’ in New York werk, nemen ze me echt serieus. Nederlanders hebben dan ook veel aanzien als het gaat om technologie en innovatie. Ik manage een team dat IT-audits op het gebied van data security uitvoert, bijvoorbeeld ter voorkoming van fraude. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er in grote organisaties belletjes gaan rinkelen als iemand een miljoen dollar in kleinere delen probeert over te maken naar een eigen rekening. Best spannend toch?

En hé, je bent jong en je wilt wat. In het weekend ga ik regelmatig naar een wedstrijd van de Yankees, skydiven of lekker met een paar vrienden naar Miami. Work smart, play hard. Gelukkig is die mentaliteit overal hetzelfde binnen Deloitte.’

Making an impact that matters

Naast Roland zijn er nog tal van andere Deloitters die bij onze vestigingen over heel de wereld belangrijke ervaring opdoen. Daarmee verrijken ze zichzelf én onze organisatie, door nationale en internationale opdrachtgevers een breder perspectief te bieden in onze dienstverlening. Wil jij jezelf ook in de volle breedte ontwikkelen?

Naar boven