Making an impact that matters

Jeroen Bulters

Junior Manager Managed Risk

Serra Lise Kammoun

Senior Consultant Cyber Risk

Albert Zandvoort

Junior Manager Data en Reporting Advisory

Veiligheid en privacy worden alleen maar belangrijker in de wereld. Onze Risk Advisory diensten worden dus steeds vaker gevraagd door nationale en internationale bedrijven en overheidsorganisaties. Maar ook organisaties die zich inzetten voor een goed doel maken we met onze expertise graag een stukje veiliger.

Serra Lise Kammoun, Senior Consultant Cyber Risk, organiseert meerdere keren per jaar een Hacking for Charity avond:

‘Werken bij een grote corporate is nooit een droom van me geweest. Na mijn rechtenstudie dacht ik erover om advocaat te worden, maar tijdens een paar maanden reizen merkte ik dat dat niet de uitdaging was die ik zocht. Terug in Nederland kwam ik via mijn oude werkgever in contact met een Deloitter die mij wilde betrekken bij zijn stichting om vrijwilligers beter voor te bereiden op hun werk in het buitenland. Onderdeel van de deal was dat ik ook bij Deloitte in dienst kwam.

Verder dan ‘een accountantsorganisatie’ reikte mijn beeld destijds niet. Maar ik kreeg de mogelijkheid om in diverse disciplines te werken, zoals marketing, sales en cyber security. Dat laatste vond ik zo leuk dat ik naar het cyberteam ben overgestapt, eerst in een salesfunctie om ‘hacking as a service’ te verkopen en inmiddels als Senior Consultant in het team Cyber Strategy team.

Deloitte organiseerde al een aantal jaar de Impact Day, waarop alle collega’s zich vrijwillig inzetten voor de samenleving. Binnen Cyber Risk hebben we nagedacht hoe we dit konden koppelen aan onze expertise. Onze teamleden zijn allemaal gepassioneerd over hun vak; voor de meesten is hacken geen baan maar ‘a way of life’. In 2013 zijn we dus gestart met Hacking for Charity. Elke 2 maanden nodigen we op ons kantoor een goed doel uit, bijvoorbeeld Unicef. Zij geven een presentatie over hun organisatie, daarna eten we gezamenlijk pizza en gaat een team van zo’n 10 hackers los op hun systeem. We onderzoeken de infrastructuur en applicaties, signaleren elk risico dat we tegenkomen en stellen een rapport op. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de systemen beschikbaar blijven; we voeren geen DoS-aanvallen uit.

'Ons team van jonge, zeer gedreven collega’s is gewoon top. Werken bij zo’n grote corporate bevalt dus eigenlijk uitstekend. Dat je daarnaast ook nog iets terug kunt doen voor de maatschappij, motiveert alleen nog maar meer.’

Op onze afdeling Risk maken we organisaties veiliger, daar worden we voor betaald. Met Hacking for Charity kunnen we andere organisaties, die heel goed werk doen, ook veiliger maken. We doen dat volledig belangeloos, het is zeker geen verkapte salespitch. En ondanks dat het een vrijwillig initiatief is dat altijd plaatsvindt na kantoortijd, is het nooit moeilijk om voldoende collega’s op te trommelen. Voor hen is het inhoudelijk namelijk ook interessant; onze hackers testen vaak vanaf ons kantoor, terwijl ze nu ook uitvoerig met de klant in contact komen. Bovendien zit je tijdens zo’n avond met een mix van collega’s en kun je zien hoe anderen testen en welke tools zij gebruiken.

Toen we voor War Child een security test uitvoerden, wilden we meer doen in verband met de vluchtelingencrisis. We hebben met een inzamelingsactie binnen Risk 5.000 euro opgehaald, die onze CEO heeft verdubbeld. De maatschappelijke betrokkenheid van Deloitte is echter niet de enige reden dat ik hier nog steeds werk. Je komt hier bij heel veel bedrijven en overheidsorganisaties over de vloer, daar leer je enorm veel van. Je kunt hier werken met de nieuwste tools en ook horizontaal overstappen. En ons team van jonge, zeer gedreven collega’s is gewoon top. Werken bij zo’n grote corporate bevalt dus eigenlijk uitstekend. Dat je daarnaast ook nog iets terug kunt doen voor de maatschappij, motiveert alleen nog maar meer.’

Making an impact that matters

Niet alleen Serra Lise, maar iedere medewerker van Deloitte wordt in staat gesteld om iets terug te doen voor de maatschappij. Zo kan iedere Deloitter 1% van zijn of haar uren besteden aan projecten van onze Deloitte Impact Foundation en daarbij kiezen uit de onderwerpen educatie, maatschappelijke innovatie en het vergroten van de leefbaarheid in de samenleving. Zoek jij ook een baan met meer betekenis?

Naar boven