Making an impact that matters

Als Fiscalist is het zeer belangrijk om je kennis up to date te houden. En hoewel het Nederlandse belastinglandschap al zeer dynamisch is, kan het waardevol zijn om af en toe letterlijk je grenzen te verleggen. Bij Deloitte vinden we dat je daarmee zowel je vakinhoudelijke als je commerciële kennis en ervaring een boost kan geven.

Rutger te Slaa, Director Real Estate and Hotel Transactions bij Deloitte Tax, verruilde de Zuidas voor The City en keerde terug met rijke ervaringen en een rijkere vastgoedportefeuille: 

‘Na mijn studie Fiscaal Recht koos ik mede vanwege het internationale karakter voor een baan bij Deloitte. Persoonlijk was het altijd al mijn wens om een tijd in het buitenland te wonen en werken. Deel uitmaken van een andere samenleving, samenwerken met meerdere nationaliteiten, leren van een andere cultuur. Na een paar jaar solliciteerde ik op een interne vacature en kon ik voor een jaar naar New York. Helemaal geweldig natuurlijk, maar ook best een avontuur. Je gaat zonder vrienden of collega’s. De eerste weken zat ik elke avond alleen met een pizza op schoot. Jij bent ‘the new guy’, dus je moet echt je best doen om iets op te bouwen.

Na terugkomst heb ik zo’n drie jaar in Amsterdam gewerkt, waar ik binnen Deloitte Tax een focus had op de vastgoedindustrie. Toen ik werd gevraagd om het vastgoedteam in Londen te versterken, hoefde ik niet lang na te denken. Londen is dé vastgoedhoofdstad van Europa, dus het was een unieke kans om daar ervaring op te doen. Samen met mijn vriendin ben ik verhuisd naar een appartement aan de rand van The City en heb ik me ondergedompeld in de Britse cultuur van hard werken en lange dagen maken. Daar ben je op kantoor om te werken, chitchat doe je na werktijd in de pub.

Alle grote investeerders zitten in Londen, dus het is de perfecte plek om relaties met klanten op te bouwen. En omdat veel vastgoeddeals vanuit Londen worden gecoördineerd naar andere Deloitte-kantoren in Europa, heb ik veel ervaring opgedaan met de fiscaliteit in verschillende landen. Ook van de commerciële benadering van klanten heb ik veel opgestoken. In Engeland bestaat er geen fiscale studie, ze leren alles on the job. En denken dus vooral: waar heeft onze klant behoefte aan? Terwijl we in Nederland soms te lang in de fiscale techniek blijven hangen in plaats van te zoeken naar pragmatischere oplossingen buiten de techniek.

‘De 10 jaar dat ik bij Deloitte zit, zijn voorbij gevlogen. Maar die jaren in het buitenland blijven je echt bij.’

Inmiddels ben ik alweer anderhalf jaar terug, en dat was in het begin best even wennen. Maar ik kreeg al snel de kans om ons vastgoedteam verder op te bouwen en heb nu een unieke positie met veel verantwoordelijkheid. Het kijken over de grens heeft daar zeker aan bijgedragen. In New York was ik jong en ging het vooral om persoonlijke ontwikkeling, in Londen ben ik business wise echt gegroeid. En dankzij het netwerk dat ik heb opgebouwd met klanten en mijn Europese collega’s, weten zij mij snel te vinden voor vastgoedklussen. Hoewel ik mijn teamleden natuurlijk liever niet kwijtraak, stimuleer ik buitenlandervaring ook bij hen. Je wordt er op heel veel gebieden beter van. Als ik terugkijk op mijn periode bij Deloitte tot nu toe, heeft die internationale ervaring mijn carrière echt een boost gegeven.’

Making an impact that matters

Ben jij net als Rutger gedreven om altijd beter te worden in je vak en sta je open voor een andere kijk op je vakgebied? Bekijk dan onze vacatures.

Naar boven