Making an impact that matters

Bij Deloitte geloven we in ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Geïnspireerd door de gedachte van de ‘Homo universalis’ denken wij dat je groeit wanneer je al je talenten verder kunt ontplooien. Maar waar vind je daarvoor de tijd als je een drukke baan hebt en je werk serieus neemt? Bij Deloitte hebben we daar een antwoord op gevonden.

Ronald Delpeut, Junior Manager Audit, is een bevlogen accountant die daarnaast tijd en ruimte voor zichzelf creëert om zichzelf ook op andere gebieden te ontwikkelen.

‘Na mijn vwo ben ik een duaal leertrajact accountancy gestart bij een middelgroot accountantskantoor. Vier dagen werken, één dag studeren. Richting de eindfase van mijn studie miste ik de vakinhoudelijke uitdaging; doordat je klanten relatief klein zijn, doe je vaak dezelfde soort werkzaamheden. Ik kwam in contact met Deloitte, had een aangenaam gesprek in Eindhoven en besloot over te stappen. Toen ik in de zomermaanden mijn scriptie nog moest schrijven, kreeg ik extra studie-uren cadeau zodat ik mijn master sneller kon afronden. Dat was de eerste indicatie dat ze voor je ontwikkeling hier flexibel omgaan met de hoeveelheid uren dat je declarabel moet zijn.

Als accountant heb je een drukke agenda en kan je werkweek best hectisch zijn. Daardoor is er vaak weinig ruimte voor reflectie op je vak, en dat vind ik zonde. Even afstand nemen, even uit die rijdende trein stappen om te kijken waar de branche naartoe gaat, dat is goed voor je. Daarom vind ik de aandacht voor innovatie binnen Deloitte ook zo goed. Elk kwartaal organiseert Deloitte Innovation een workshop, met zeer diverse onderwerpen: Artificial Intelligence, eHealth, 3D-printing of zelfrijdende auto’s. Iedereen, ongeacht functie of ervaring, wordt gestimuleerd om na te denken hoe het anders, beter kan. Enthousiast als ik ben, heb ik ook een keer zo’n sessie gehost op ons kantoor in Eindhoven.

Vanaf mijn 18e ben ik al aan het studeren en werken tegelijk. Na zeven jaar kon ik eindelijk mezelf volledig focussen op mijn werk. Partner worden is niet per se mijn doel; het gaat mij erom dat ik leer, beter word in mijn vak en voldoende uitdaging ervaar. Daarom wil ik graag in het buitenland ervaring opdoen en in een andere cultuur kijken wat ik kan en wat nog niet. In Eindhoven zien ze me liever niet gaan, maar omdat ze me graag op de lange termijn willen behouden, geven ze me toch die ruimte.

“Iedere medewerker mag 1% van zijn uren per jaar besteden aan activiteiten van de Deloitte Impact Foundation.”

Wat mensen nog weleens vergeten, is dat het werk van een auditor in dienst staat van het maatschappelijk verkeer. Met mijn audit van een woningcorporatie kan ik indirect bijdragen aan betaalbare huren. Maar ik vind het belangrijk om ook daarbuiten iets terug te doen voor de maatschappij. Binnen Deloitte is daarvoor de Impact Foundation opgericht, waarmee Deloitte-medewerkers hun kennis kunnen overbrengen op minderbedeelden in de samenleving. Zo heb ik een aantal keer een sollicitatietraining aan een klas vmbo-leerlingen gegeven. Nuttig voor hen, maar zeker ook voor mij. Je leert na te denken over welke kennis je bezit, hoe je die overbrengt en hoe je jezelf presenteert aan niet-alledaagse ‘klanten’.

De Foundation organiseert ook een Nationaal Geldexamen, straatvoetbaltoernooien in achterstandswijken en heeft onlangs het Rode Kruis nog geadviseerd over supply chain management bij de vluchtelingenstroom in Europa. Onze bestuursvoorzitter, Peter Bommel, stuurt ook regelmatig e-mails met allerlei mvo-initiatieven die Deloitte wereldwijd onderneemt. Ik vind het mooi om te zien dat deze social impact zo leeft binnen Deloitte.’

Making an impact that matters

Net zoals Ronald wordt iedere medewerker van Deloitte in staat gesteld om 1% van zijn of haar uren te besteden aan projecten van de Deloitte Impact Foundation. Zo heeft elke Deloitter de kans om zijn of haar talent in te zetten voor educatie, innovatieve projecten in de maatschappij en het vergroten van de leefbaarheid in de samenleving. Zoek jij ook een baan met meer betekenis?

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven