M&A Traineeship

Wist jij dat de M&A afdeling van Deloitte regelmatig prestigieuze onderscheidingen wint? Zo werd Deloitte Corporate Finance bijvoorbeeld als beste ‘M&A’ adviseur uitgeroepen door het Incompany 100-onderzoek en won Deloitte in 2015 en 2016 de M&A Awards voor Best Transaction Support en in 2014 Best Young M&A Talent. En wist je dat jij jezelf razendsnel kan ontwikkelen als all-round M&A adviseur bij Deloitte? Het M&A Traineeship is dé kans voor jou om kennis te maken met de verschillende M&A afdelingen binnen Deloitte!

Het M&A Traineeship biedt jou de unieke kans om gedurende 18 maanden verschillende werkzaamheden te verrichten binnen de M&A disciplines Corporate Finance, Transaction Services en een derde en vierde team naar keuze.

What’s in it for me?
  • in vier periodes van vier maanden werk je in vier teams aan verschillende complexe, uitdagende projecten in een dynamische deal omgeving;
  • Samen met de andere M&A Trainees krijg je veel zowel inhoudelijke - als ook persoonlijke ontwikkelingstrainingen;
  • Gedurende de eerste 1,5 jaar krijg je een persoonlijke coach toegewezen waarmee jij je leerdoelen en ontwikkelingsplan samenstelt; en
  • Werken bij Deloitte betekent dat je terecht komt in een open, innovatieve en no nonsens cultuur, waar volop aandacht is voor teaming en fun. 
 
Je werkveld als M&A Trainee

Binnen de afdeling Mergers & Acquisitions heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jonge afdeling waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering.

Binnen de volgende teams ga je het eerste jaar verschillende werkzaamheden verrichten:

Corporate Finance
Binnen Corporate Finance ondersteun je bij onder andere verkoop- en financieringsmemoranda, financiële analyses en modellen, offertes en klantenpresentaties. Bovendien bereid je adviezen voor, analyseer je marktgegevens en werk je voor een brede groep nationale en internationale klanten. Je werkt mee aan de realisatie van projecten waarbij je veelvuldig deel uitmaakt van multidisciplinaire dealteams.

Transaction Services
Binnen Transaction Services zal je ondersteuning bieden bij onder andere financiële analyses ten behoeve van een financial due diligence, waarbij diepgaande analyses gedaan worden van de historische financiële prestaties en positie van het bedrijf maar ook van de toekomstverwachtingen (projecties). Door middel van deze analyses wordt de onderliggende winstgevendheid van het bedrijf in kaart gebracht en worden financiële risico’s en opportunities geïdentificeerd die een koper/verkoper kan gebruiken in zijn waardering en onderhandeling met de tegenpartij. Als M&A Trainee ben je onder andere verantwoordelijk voor het model en help je bij offertes en klantenpresentaties.  

Naast bovengenoemde afdelingen heb je voor je 3e en 4e uitwisseling keuze uit de volgende afdelingen: 

Valuations & Modelling
Binnen Valuations & Modelling maak je onderdeel uit van een team dat zich richt op diverse waarderingsvraagstukken. Onze waarderingen geven klanten inzicht bij bepaalde investeringsbeslissingen, bijvoorbeeld in het kader van een koop of verkoop van een onderneming of divisie, of bij een financiële - of fiscale herstructurering. Andere situaties waarvoor onze waardeanalyses dienen zijn onder meer aandeelhouders- en commerciële disputen en financiële verslaggevingsvraagstukken. Naast het uitvoeren van bedrijfswaarderingen help je klanten (hernieuwd) inzicht in hun onderneming te geven door het bouwen van financiële modellen. Deze modellen ondersteunen klanten bij de financiële uitwerking van een business plan, of bieden houvast bij investerings- en financieringsvraagstukken, waaronder in onderhandeling met kopers, verkopers en financiers. Als M&A Trainee zit jij aan de knoppen en vertaal je de geïdentificeerde business drivers, financieringsstructuren en scenario’s naar inzicht gevende analyses en presentaties.

Debt & Capital Advisory 
Het Debt & Capital Advisory team helpt bij het arrangeren van acquisitiefinanciering, groeifinanciering of herfinanciering. Onze clientèle bestaat uit familiebedrijven, (mid) corporates en (internationale) private equity huizen

M&A Operations
Het M&A Operations team helpt (internationale) klanten met haar transactie op strategische, operationele en financiële onderwerpen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat we een bedrijfssplitsing begeleiden, operationele risico’s inschatten, business plannen schrijven of een synergie case opstellen voor de integratie. 

Commercial Due Diligence
Het commercial due diligence team helpt klanten met cutting-edge insights in de markt, concurrenten en klanten van overname targets

Technology & Innovation
Het technology & innovation team challenges de status quo en helpt Deloitte M&A om voorop te blijven lopen door het gebruik van permanente technologie ontwikkeling en innovatie.

Deal Financials 
Het Deal Financials team richt zich op het ondersteunen van klanten in de voorbereidingen bij grote complexe projecten en transacties, zoals de afsplitsing van een bedrijfsonderdeel, een IPO of claim emissie. 

Waar en wanneer kan je starten?

Onze M&A Trainees werken vanuit kantoor The Edge in Amsterdam. Voor de startdatum in september organiseren wij op 5,6 en 7 mei de M&A Business Course. Je gaat dan alle aspecten rondom M&A ervaren. Ondertussen is het mogelijk om Deloitte professionals op een informele manier te leren kennen en is naast het harde werken aan de case, ook tijd voor online fun elementen. Een ideale route als je wilt starten in het M&A Traineeship! Kijk hier voor meer informatie: /starters/evenementen/deloitte-online-business-course-ma-210

M&A Traineeship: wie kunnen zich aanmelden

Onze M&A Trainees komen van verschillende studierichtingen en hebben een (bijna) afgeronde universitaire studie richting Economie, Finance, Accounting (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie of een bèta studie met financiële affiniteit. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat je een teamspeler bent die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooid op de universiteit of bij een studie-, studenten-, of sportvereniging. 

Meer informatie?

Neem contact op met onze recruiter:

Mariëlla Hummel
Tel.: +31631133110
E-mail: mahummel@deloitte.nl

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven