” Mijn buitenland-wens werd snel gehonoreerd, dat kan hier gewoon ”

Dennis Oosterhuis,
Senior Manager MKB Accountancy & Advies.

Dennis Oosterhuis werkt sinds 2012 bij Deloitte MKB Accountancy & Advies en ging al snel voor een project naar India. Het beviel hem zo goed dat hij daar van 2014 tot 2019 woonde en werkte. Vorige zomer kwam hij terug naar Nederland maar hij is nog steeds verantwoordelijk voor het team ter plaatse. Hij noemt het bijzonder dat Deloitte hem de ruimte bood voor zijn succesvolle buitenlandse avontuur.

“Na mijn hbo-studies Bedrijfseconomie en Accountancy volgde ik de post-hbo opleiding Accountancy. De Praktijkopleiding AA-Accountancy voltooide ik later ‘on the job’. Ik begon bij een van de andere Big Four en maakte in 2012 de overstap naar Deloitte. Al snel kon ik voor een project van twee maanden naar India waar ik uiteindelijk vier maanden bleef. Ik had altijd al een buitenland-ambitie, India beviel vanaf de allereerste dag uitstekend.

In 2013 ging ik nog een keer naar India en een jaar later werd ik gevraagd om voor langere tijd naar India te gaan. Na een weloverwogen keuze, ook omdat mijn vrouw zwanger was, vertrokken we in 2014 naar Hyderabad. Het wonen in een beveiligde compound was even wennen en een chauffeur bracht ons steeds naar onze bestemming. Al met al is het land goed bevallen wat betreft cultuur, reizen, het warme klimaat van minimaal 30 graden en natuurlijk de werkzaamheden.

 

Voorheen was je als accountant overwegend bezig met terugkijken, maar zeker bij Deloitte kijken we vooral vooruit en ook steeds meer naar niet-financiële aspecten.

Onze Indiase collega’s draaien volwaardig mee net als hun Nederlandse collega’s, daarmee zijn we een voorbeeld voor de markt. Deze mix van verschillende culturen en achtergronden is niet alleen erg leuk, maar zorgt ook voor andere invalshoeken en creatieve manieren van samenwerken. Het grootste deel van het team in India is nu toegevoegd aan de Nederlandse kantoren. In mijn regio zijn twee Indiase collega’s onderdeel van ons team, zij sluiten gewoon aan bij planningsoverleg en teammeetings.

 

Naast het aansturen van ‘team India’ en mijn werk als accountant voor het MKB in de regio Zwolle, ben ik aanspreekpunt voor veel Nederlandse collega’s en voor Deloitte Dutch Caribbean op het gebied van vaktechniek. Het leuke van mijn vak en van mijn werk als MKB-accountant is dat je vaak letterlijk bij de ondernemer aan de keukentafel zit om te adviseren bij zaken zoals bedrijfsopvolging.

Waar we ons eerder vooral op de cijfers richtten, letten we nu ook meer op het verdienmodel van de onderneming en bedrijfsprocessen. Voorheen was je als accountant overwegend bezig met terugkijken, maar zeker bij Deloitte kijken we vooral vooruit. We gaan steeds meer in op de niet-financiële aspecten, waar het bedrijf volgend jaar en over vijf jaar staat en thema’s als duurzaamheid. Ik vind het heel interessant om op die manier mee te denken en de ondernemer te triggeren.

 

Bij Deloitte is er genoeg ruimte om je eigen carrièrepad te bewandelen, maar je hebt ook de keuze om dat zonodig bij te stellen. Iemand in ons team heeft bijvoorbeeld affiniteit met IT en wil graag de digitale kant op. Straks zit hij met de klant en IT-aanbieders aan tafel om te adviseren over softwarepakketten en de integratie van systemen.

Het mooie van de MKB-praktijk binnen Deloitte is dat het heel breed is, van pure accounting en (audit) advisory tot tax, M&A en IT optimalisatie, met veel vrijheid om te kiezen wat bij jou past en wat je leuk vindt. Mijn buitenland-wens werd snel gehonoreerd, dat kan hier gewoon. Als je duidelijk bent in wat je wilt en dat bespreekbaar maakt is er veel mogelijk.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Audit

Naar boven