” Na negen jaar ben ik bij Deloitte nog steeds niet uitgeleerd ”

Alexandra Dubois,
Senior Manager Tax & Legal.

Van analyst tot senior manager, met een tussenstop van twee jaar in Chicago. Bij Deloitte zijn er altijd groeimogelijkheden. Vandaar dat Alexandra na negen jaar nog steeds niet uitgeleerd is. Of het nu gaat om crossfunctional samenwerken met collega’s van Consulting of Risk Advisory, groeiambitie in de klantenportefeuille, coaching of de volgende stap naar director, iedere dag biedt nieuwe kansen.

“Ik ben niet iemand die graag stilstaat”, vertelt Alexandra Dubois (32). “Toen ik in 2015 werd gevraagd om het btw-team in Chicago te versterken, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Drie maanden later zat ik in het vliegtuig en ging er op vele fronten een wereld voor me open. De stad is prachtig en het werk was fantastisch.

Ik mocht met multinationals aan de slag en coördineerde grote globale projecten met een divers team. Het was een mooie kans om de verschillende btw-systemen te leren kennen en de culturele verschillen in wetgeving en mijn collega’s terug te zien. Mijn ontwikkeling is in die twee jaar absoluut verdrievoudigd.”

 

Toen ik werd gevraagd om het btw-team in Chicago te versterken, heb ik geen moment getwijfeld.

Als senior manager groeit Alexandra nu vooral op commercieel vlak. “Bij Deloitte zijn er verschillende leerfases in je carrière. In het begin ontwikkel je je vooral op inhoud en timemanagement, maar na verloop van tijd worden accountmanagement, people development, industry focus en commerciële skills belangrijk.

Als senior manager schrijf je een business case en ben je eigenlijk meer als ondernemer aan de slag. Je hebt een visie van waar je heen wilt met het bedrijf Deloitte, maar formuleert daarbij ook hoe Deloitte jou kan ondersteunen. Niet voor niets is ‘people’ een van de belangrijkste strategische pijlers van Deloitte, iets wat ik als ‘people person’ zeer kan waarderen.”

 

Naast groeimogelijkheden vindt Alexandra vooral de dynamiek van werken bij Deloitte erg prettig. “Iedere dag is weer anders. Als belastingadviseur krijg je bij veel klanten een interessant kijkje in de keuken. Je lost vaak problemen op, maar mag als expert en sparringpartner ook meedenken over wat beter kan of nieuwe businessinitiatieven. Supply chain optimalisatie-projecten zijn de mooiste projecten die er zijn.

Je moet daarbij zowel rekening houden met de btw en andere taximplicaties, als met de business. Hoe kun je de supply chain zo tax efficiënt, eenvoudig en compliant mogelijk inrichten? Voor veel projecten werken we samen met collega’s van andere disciplines en ook dat is altijd weer ontzettend leerzaam. Zo zitten de Consulting-collega’s van Supply Chain bovenop de trends en ontwikkelingen in de markt en wijzen wij hen weer op bepaalde faciliteiten vanuit tax. Samenwerking maakt ons allemaal allround professionals.”

 

Er wordt weleens gedacht dat een groot kantoor keihard is, vertelt Alexandra. “Maar niets is minder waar. Deloitte is een inspirerende werkplek met een hoog kwaliteitsniveau en de nieuwste innovaties. Tegelijkertijd wordt er ontzettend veel energie in de mensen gestoken. Van well-being en purpose tot inclusie en diversiteit. De teamspirit is hoog en we helpen elkaar te groeien. Zo is Deloitte een paar jaar geleden begonnen met trainingen organiseren om beter te kunnen coachen en zijn er diverse mentoring programma’s waar je je voor kunt opgeven.”

Bij Deloitte leer je niet slechts op één vlak. “En datzelfde geldt voor de mogelijkheden, die zijn bij een global firm eindeloos”, legt Alexandra enthousiast uit. “Je kunt niet alleen waardevolle ervaring opdoen hier op kantoor of in het buitenland. Maar ook bij onze klanten.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een paar maanden bij een multinational in de logistieke sector gewerkt als interim btw-manager. Een unieke kans om de andere kant te zien en te ervaren hoe het is om als bedrijfsfiscalist te werken. Het maakt me een betere adviseur, omdat ik me meer kan verplaatsen in mijn klanten. Kortom, je kunt bij Deloitte alle kanten op en je blijven ontwikkelen. Vandaar dat ik hier na negen jaar nog steeds heel goed op mijn plek zit.”  

 

  • Blijf groeien. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Tax & Legal

Naar boven