” Met meer vrouwen zorgen voor minder hackers op het internet. ”

Esther van Luit,
Manager Cyber Risk Services.

Esther van Luit is Manager Cyber Risk Services en adviseert verschillende bedrijven over veilige digitale omgevingen. Daarnaast zet ze zich actief in voor meer vrouwen in de IT door onder meer voorlichting te geven op middelbare scholen.

‘Bedrijven proberen zich zo goed mogelijk te beveiligen tegen hackers en andere gevaren op het internet. Bij Deloitte kunnen we hier op verschillende manieren aan bijdragen. Het begint vaak met een risicoanalyse. Hierbij bekijk je eerst wat de grootste gevaren zijn en waar onmiddellijk iets aan gedaan moet worden. We brengen dan onder meer in kaart wat voor hackers interessante informatie is. Maar we onderzoeken bijvoorbeeld ook wat de cruciale bedrijfsprocessen zijn die eigenlijk nooit stil zouden mogen liggen. Dat zijn de gebieden die we het zwaarst gaan beveiligen.

Hierbij kijken we naar drie belangrijke zaken voor een bedrijf: vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid. Dus: hoe voorkom je dat gegevens op straat komen te liggen? Wie mag er iets aan de gegevens veranderen? En hoe zorgen we ervoor dat processen altijd blijven lopen? Het afwisselende aan mijn functie is dat ik de ene dag op locatie informatie bij klanten ophaal, de volgende dag in The Edge (ons kantoor in Amsterdam) die informatie uitwerk en samen met mijn Deloitte collega’s bespreek.

Hackers bestrijden gaat helaas nog amper. We weten vaak niet waarvandaan ze opereren, waardoor het lastig is om ze op te pakken. Rechtszaken over cyber crimes zijn sowieso zeldzaam; de internationale wetgeving loopt nog achter op de realiteit van vandaag. Het gevaar dat je gehackt wordt als bedrijf is daardoor altijd aanwezig en mag nooit onderschat worden. Het is dus verstandig je data zo goed mogelijk te beschermen en het geeft mij voldoening dat ik daar daadwerkelijk impact op heb.

Een vrouw die door mijn verhaal kiest voor een IT- of technische studie, daar doe ik het voor.

Als je als een IT-gerelateerde expertise hebt, zoals ik, valt het op hoe weinig vrouwen er werken binnen de IT. Uit onderzoek blijkt dat wij in Nederland, in vergelijking met andere landen, nog steeds sterke vooroordelen hebben over het type werk dat mannen en vrouwen horen te doen. Waar wereldwijd in mijn sector 11% van de medewerkers vrouw is, is dit in Nederland nog steeds een stuk lager. Dat is jammer en onnodig. Een van de oorzaken is dat je al vroeg een richting moet kiezen op de middelbare school. Veel jonge meiden kiezen niet voor een technisch profiel en belanden dus ook niet zo snel in de IT.

Gelukkig zijn er organisaties die hier verandering in proberen te brengen, zoals het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta techniek, het VHTO. Dit platform zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. Samen met VHTO geef ik voorlichting op scholen.

Ook bij Deloitte zelf hebben we initiatieven ontwikkeld. We zijn ooit HackLab HighSchool gestart, een dag om jongens en meisjes met de fascinerende wereld van hacken te laten kennismaken. Toen ik merkte dat op die dag vrij weinig meisjes kwamen heb ik speciaal HackLab Girls opgericht, een dag over hacken maar dan speciaal voor meisjes. Vrouwen die belangrijk zijn in de IT-wereld komen dan uitleggen wat er allemaal mogelijk is en hoe leuk het vakgebied is. De meisjes leren zo meer over techniek. We proberen ze zelfs een beetje te laten denken als een hacker, vooral om te laten inzien wat de gevaren kunnen zijn. Deloitte steunt me om aan dit soort projecten tijd te kunnen besteden. Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds heb ik het gevoel dat ik impact kan en mag maken op iets waar ik graag mijn bijdrage aan lever. Anderzijds hoe meer vrouwen ik enthousiast maak voor IT, hoe beter voor Deloitte ook natuurlijk. Er is heel veel IT-talent nodig.

Dankzij mijn passie voor dit werk en de ruimte die ik hiervoor krijg, mocht ik onlangs zelfs de Techionista Award (publieksprijs 2018) in ontvangst nemen. Die prijs is bedoeld om te benadrukken hoe vrouwen hun steentje bijdragen aan Tech/IT. Een vrouw die door mijn verhaal kiest voor een IT- of technische studie en later aan de slag gaat bij Deloitte, daar doe ik het voor.’

What impact will you make?

Waaraan je kunt werken is bijzonder, hoe je kunt werken is uniek. Wil jij, net als Esther, werken in een inspirerende omgeving met bijzondere mensen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer! 

Bekijk alle vacatures

Naar boven