” Ouderen zich minder eenzaam laten voelen met onze sociale robot. ”

Max Vuijk, Business Analist & Naïma van Esch, Senior Experience Engineer

Max, net gestart als consultant in de projectmanagement hoek, gebruikt Deloitte om te ontdekken wat hij interessant vindt. Naïma, ooit getriggerd door de Fast 50 lijst die door Deloitte wordt opgesteld, koos uiteindelijk gewoon voor de maker van die lijst zelf.

In een superleuke en inspirerende werkplaats in de Garage, het pand van Deloitte Digital in Amsterdam, treffen we Max en Naïma aan. Bepaald niet een plek die je verwacht bij een organisatie als Deloitte. Max en Naïma staan enthousiast aan de werkbank tussen allerlei demo’s en mock ups van robots. Zoals Apple ooit in een garage startte, zo start hier het verhaal over Alice, de sociale robot die eenzaamheid bij ouderen helpt te verzachten.

Alle medewerkers van Deloitte mogen 1% van hun tijd aan de Deloitte Impact Foundation projecten spenderen. En zo komt het dat Max, verantwoordelijk projectmanager voor de zorgrobot Alice, aan dit bijzonder interessante project mag werken, net als Naïma die er ook 1 dag in de week (plus vrije tijd) mee bezig is.

Max: Deloitte helpt je te ontdekken waar je kracht ligt, en laat je die toepassen en verbeteren door te werken in een grote diversiteit aan projecten.

Max vertelt dat hij via een Facebook advertentie voor een Inhousedag van Program Leadership met Deloitte in aanraking kwam. Hij wist altijd al dat hij in de consultancy wilde, maar waar precies was nog niet helemaal duidelijk. Dankzij Deloitte is duidelijk geworden waar zijn kracht en passie liggen, en heeft hij volop mogelijkheden om z’n ambities waar te maken en beter te worden. “Ik leer hier zo veel van verschillende projecten en specialisten, dat is echt waanzinnig inspirerend en leerzaam.”

Samen met Naïma en andere Deloitte specialisten werkt hij aan het ontwikkelen van een sociale robot voor ouderen. Een initiatief van de Vrije Universiteit dat vanwege de impact op de maatschappij en de kans op kennisontwikkeling is opgepakt door Deloitte. Via de Deloitte Impact Foundation deelt Deloitte haar kennis en expertise. Het mes snijdt zo aan twee kanten: ouderen worden geholpen en de Deloitte medewerkers maken impact en ervaren oprechte dankbaarheid.

Werken aan het project Alice voelt als werken bij een startup, beamen ze allebei. “We werken met diverse specialisten vanuit Deloitte, externe specialisten en klanten samen. Vanuit Deloitte zijn we niet zo zeer bezig met het uiterlijk van Alice, maar vooral met het innerlijk: haar persoonlijkheid en intelligentie. We werken ook veel samen met professoren van de VU, die ons met sociologische thema’s op het gebied van sociale robotica helpen. En dan hebben we nog de doelgroep waar we het voor ontwikkelen; de eenzame ouderen bij wie we kort cyclische testen uitvoeren om zo beter te begrijpen wat hun behoeftes zijn, en daarmee wat wenselijk is in een nieuwe versie van onze robot. Alles wordt gedaan volgens een ontwikkelcyclus waarin we itererend werken aan de antwoorden op onze design principles. Deze principles zijn:

  1. Alice is personal
  2. Alice is a tool to facilitate the user
  3. Knowledge sharing to create an impact
  4. It’s ok to not be perfect
  5. Co-creation with users
  6. User in control (settings)”

Zowel voor Max, maar nog meer voor Naïma, die haar achtergrond in healthcare heeft, geldt dat het werken aan een sociaal maatschappelijk project, naast alle andere projecten, zeker van belang is. Ze gaan er dan ook álles aan doen om ouderen te helpen en Alice tot een succes te maken. Het is in ieder geval een project waarmee ze écht en voelbaar impact maken. Niet in de laatste plaats bij de eenzame ouderen, die alleen al hun bezoeken geweldig vinden.

  • Max Vuijk & Naïma van Esch

What impact will you make?

Waaraan je kunt werken is bijzonder, hoe je kunt werken is uniek. Wil jij, net als Max & Naïma, werken in een inspirerende omgeving met bijzondere mensen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Bekijk alle vacatures

Wat vind jij?

Eenzame ouderen helpen met technologie is:

complex inspirerend
Skip

Wat vind jij?

Eenzame ouderen helpen met technologie is:

complex
%
inspirerend
%
Sluiten
Video control

Max & Naïma vertellen hoe dat bij Deloitte gaat

Scoll naar onder

Wat vind jij?

Voor welke footprint ga jij? Impact op:

je ontwikkeling de maatschappij
Skip

Wat vind jij?

Voor welke footprint ga jij? Impact op:

je ontwikkeling
%
de maatschappij
%
Sluiten
Video control

Max & Naïma vertellen hoe dat bij Deloitte gaat

Scoll naar onder

Wat vind jij?

Je kunt het meeste leren van collega’s uit:

je eigen vakgebied andere vakgebieden
Skip

Wat vind jij?

Je kunt het meeste leren van collega’s uit:

je eigen vakgebied
%
andere vakgebieden
%
Sluiten
Video control

Max & Naïma vertellen hoe dat bij Deloitte gaat

Scoll naar onder
Naar boven