Over Deloitte

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als grote zakelijke dienstverlener heeft Deloitte niet alleen een economische maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het streven is om met verschillende activiteiten een zo groot mogelijke maatschappelijke impact te hebben. Daarom is er een beleid geformuleerd rondom corporate responsibility oftewel maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Deloitte Impact Foundation

Via de Deloitte Impact Foundation krijgt elke Deloitter de kans om zijn of haar talent in te zetten om impact te maken op de maatschappij. We richten ons specifiek op projecten die bijdragen aan educatie en werkgelegenheid, duurzaamheid en het vergroten van de leefbaarheid in de samenleving. Thema’s die Deloitters aanspreken en waarvoor de inzet van hun expertise en netwerk van toegevoegde waarde is. 

Tijdsinvestering

Deloitte stimuleert alle collega’s om 1% van hun werktijd te besteden aan Deloitte Impact Foundation projecten. Alle projecten zijn zichtbaar op een intern 'social engagement-platform'. Via deze weg kunnen Deloitters deelnemen aan een bestaand project of er zelf een starten.

Projecten

Per jaar worden meer dan 100 impactvolle projecten van verschillende grootte gerealiseerd via de Deloitte Impact Foundation. Om een ​​indruk te geven van de diversiteit van deze projecten, zijn hier enkele voorbeelden:

  • Een team van meer dan 130 professionals ondersteunt The Ocean Cleanup in hun missie om plastic uit de oceanen te halen door ze te helpen met onze professionele diensten.
  • Onze Cyber Risk professionals geven ethische hacking-trainingen aan kinderen.
  • Het Deloitte Future Academy-project helpt vluchtelingen te integreren in de Nederlandse arbeidsmarkt.
  • Ons digitale team ontwikkelt Alice de sociale robot om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.
  • Als partner van het Think Forward Initiative verbeteren we het leven van mensen door hen in staat te stellen betere financiële beslissingen te nemen.
Ik vond het geweldig dat ik zoveel waardering voelde voor wat wij voor JINC hebben gedaan, van de CEO tot aan de projectmedewerkers.
Lees meer

Waarom doen Deloitters mee?

Steeds meer collega's starten projecten bij de Deloitte Impact Foundation om impact te maken op de maatschappij. Maar er zijn meer redenen mee te doen:

Vergroot jouw netwerk

Veel projecten betrekken meerdere afdelingen binnen Deloitte. Een fantastische kans om de mensen binnen de organisatie beter te leren kennen.

Leer nieuwe vaardigheden

Of je nu consultant of director bent, als je een geweldig idee hebt voor een project dan kun jij het voortouw nemen. Dit biedt bijvoorbeeld ook kansen om zelf een multidisciplinair team te bouwen om jouw doel te bereiken.

Streef jouw eigen purpose na

De Deloitte Impact Foundation biedt de mogelijkheid om je te richten op wat jij belangrijk vindt naast het werk dat je doet voor klanten. Denk na over het verschil dat je wilt maken in de samenleving en zet deze gedachte om in acties!

Versterk klantrelaties

Laat jouw klanten weten wat de mogelijkheden zijn binnen onze Deloitte Impact Foundation, vind jullie gemeenschappelijke maatschappelijke belangen en start samen een project. Door jullie expertise te combineren, kunnen jullie de impact vergroten.

Teambuilding

Last but not least, is het opstarten van do-good projecten met je team ook leuk! En hoe mooi is het om declarabele uren te kunnen schrijven op een teambuilding-evenement?

Purpose is een drijfveer. Ik vertaal het als ‘iets doen dat bijdraagt aan een betere samenleving; een beter leven voor mensen’. Niet alleen maar geld verdienen, maar ook bijdragen aan de maatschappij.
Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over de Deloitte Impact Foundation, heb je ideeën of suggesties voor projecten? Stuur dan een mail naar NLFoundation@deloitte.nl

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven