Arnold Tosserams

  • Consultant HR Tansformation
  • Consulting  |  Human Capital  |  HR Transformation
  • Arnold Tosserams

Hoe ziet jouw dag bij Deloitte eruit?

Als Business Analyst bij HR Transformatie ben ik elke dag bezig met het begeleiden van veranderingen binnen organisaties. Hierbij focus ik me meestal op de HR afdeling van een organisatie. Dit betekent dat ons werk gericht is op het efficiënter maken van de HR afdeling. Het is elke dag een uitdaging om de ideeën en wensen van de klant om te zetten in tastbare oplossingen waar ze mee aan de slag kunnen. De vraagstukken en de eigenschappen van de klant zijn altijd verschillend, wat maakt dat je altijd met de klant samenwerkt naar het beste resultaat.

Om een klant (en de cultuur van een organisatie) goed te begrijpen zit ik samen met mijn collega’s van Deloitte meestal 4 dagen per week op kantoor bij de klant, en op vrijdag ben ik vaak op ons kantoor in Amsterdam. De vrijdag wordt gebruikt om met collega’s interne projecten op te pakken, aan mijn eigen ontwikkeling te werken met mijn coach, of koffie te drinken met collega’s om ervaringen te delen om die vervolgens mee te kunnen nemen naar ‘mijn’ klant.

Momenteel werk ik in een grote internationale organisatie, dit houdt in dat je naast het kantoor van de klant ook samenwerkt met stakeholders uit onder andere China, Dubai en Miami. De verschillende landen brengen verschillende culturen met zich mee, en de afwisseling zorgt voor verschillende perspectieven op hetzelfde probleem. Ik krijg veel energie van samenwerken met al deze verschillende mensen in, bijvoorbeeld in workshops, waarbij we iedereen in een ruimte hebben en proberen om met zijn allen tot een gemeenschappelijk resultaat te komen! Het leuke aan HR transformatie is dat je vaak samenwerkt met verschillende mensen binnen de HR afdeling. Dit kan zijn voor grote transformatie projecten zoals een fusie of een overname, waarbij we twee HR afdelingen op een efficiënte manier samen brengen, maar ook opdrachten waarbij we bijvoorbeeld kijken naar het Recruitment proces, de digitalisering of innovatie van de HR afdeling.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?    

Bij de keuze van toekomstige werkgever stond voor mij een ding voorop: ik wilde graag blijven leren. Deloitte biedt een ideale arena om, samen met (maar ook van) collega’s te leren en erachter te komen waar jouw passie ligt. De grote verscheidenheid aan projecten, de verschillende mensen, maar ook de specialisaties van mensen bieden een ideale mogelijkheid om informatie op een leuke manier tot je te nemen. Zo kun je online cursussen volgen van collega’s uit de hele wereld, kun je trainingen volgen van naaste collega’s binnen heel consultancy en zal je door de jaren heen in veel verschillende project teams samenwerken. Je kunt leren van collega’s met meer ervaring, maar ook andersom zijn collega’s altijd enthousiast om zich te ontwikkelen!

All work, no play?                      

Er werken bij Deloitte veel ambitieuze maar vooral ook sociale mensen. Na een week hard werken is er op vrijdagmiddag altijd tijd voor een borrel. Daarnaast worden er veel sociale activiteiten georganiseerd, zo hebben we een jaarlijkse Bootcamp waar we met ruim 200 collega’s verschillende activiteiten ondernemen en elk jaar organiseert Young Deloitte meerdere activiteiten voor collega’s onder de 35 jaar.

Bekijk vacatures in het team van Arnold

Profielfoto van Anne van den Brink

Anne van den Brink.

Senior Consultant HR Transformation

"Ik ervaar binnen Deloitte een enorme vrijheid om mijn eigen invulling te geven aan mijn werk."

Profielfoto van Annemieke Brouwer

Annemieke Brouwer.

Manager HR transformation

"De diversiteit van projecten waaraan je kan werken is enorm."

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven