Ilse Beldman

  • Consultant Analytics & Information Management
  • Consulting  |  Technology  |  Analytics & Information Management
  • Ilse Beldman

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen binnen Deloitte?
Jaarlijks stel je jouw persoonlijke ontwikkeldoelstellingen vast en verwerk je deze in een performance plan. Deze doelstellingen geven antwoorden op vragen als: "Welke industrien wil ik leren kennen? Welke software tools wil ik onder de knie krijgen? Welke soft skills moet ik nog aanscherpen?". Het performance plan kun je tussentijds aanpassen, maar wordt ook frequent geëvalueerd door het management. De feedback die je ontvangt geeft sturing aan je leerproces. 
Naast het ‘learning on the job’ biedt Deloitte een scala van trainingen aan. 

Is het ‘all work, no play’?
Helemaal ‘up to you’. Jij bent baas over je eigen agenda en bepaalt daarmee de balans tussen work en play. Hard werken kan nuttig zijn om carrière stappen te maken, maar is niet altijd nodig. Ikzelf vindt het erg leuk om work en play te combineren: opzetten van een Deloitte Race of the Classics team, sporten met Deloitte FIT, organiseren van een uitje/etentje, etc.

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?
Deloitte biedt als werkgever om in aanraking te komen met verschillende bedrijven, vakgebieden en opdrachten. Naast werk kun je ook tal van interne activiteiten (voor mij dus de combi van work en play) uitvoeren. Let wel: proeven aan tal van mogelijkheden en activiteiten is leuk, maar breng focus aan! 

Profielfoto van Ron Bergers

Ron Bergers

Senior Manager Analytics & Information Management

Profielfoto van Sjors Broersen

Sjors Broersen

Manager Analytics & Information Management

Naar boven