Karin Ritsema

  • Senior Consultant Strategy
  • Consulting  |  Strategy, Analytics and M&A  |  Strategy & Business Design
  • Karin Ritsema

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen binnen Deloitte?

Ik ontwikkel me letterlijke iedere dag. Met name de eerste maanden krijg je zoveel coaching en feedback dat het back to school is met meer persoonlijke aandacht dan ooit. Daarnaast zijn er talloze e-learnings in trainingen met je service line, service area en binnen consulting. Op het moment worden steeds meer trainingen op EMEA-level georganiseerd bij de Deloitte University in Brussel. Leuk om zo andere collega’s te leren kennen maar vooral ook heel inspirerend om zoveel verhalen uit andere landen te horen.

Is het all work, no play?

Hier zal iedereen natuurlijk nee zeggen. Als eerste geeft mijn werk me energie. Ik bijt me graag in een probleem om die met team en klant verder te begrijpen, om opties neer te zetten en om uiteindelijk keuzes te maken.

Play voor mij bij Monitor betekent: elke maand een etentje, wine tasting events, voetbaltoernooi (zie hieronder), zomerhockeytoernooi, vrijdagmiddagborrel, team dinners, hardloopevenementen, skiën met 300 collega’s, koffie drinken met collega’s, en nog tientallen dingen die ik vergeten ben... Maar je moet vooral doen waar je zelf zin in hebt. Ik heb zelf afgelopen jaar de zomermaanden één dag per week vrij genomen om te trainen voor een 70.3 Iron Man; ook dat kan bij Deloitte.

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

Alles kan, maar je moet er wel om vragen. In een grote organisatie met wisselende teams kan je boordevol goede ideeën zitten, maar kunnen die pas worden uitgevoerd als je zelf zorgt dat ze getafeld worden. Zelf kreeg ik 3 jaar geleden een email over de Deloitte Prague Cup – een jaarlijks voetbaltoernooi georganiseerd door Deloitte Praag. Na her en der peilen en een aantal partners enthousiast te hebben gekregen, doen we in mei voor de derde keer mee met een vrouwen- en mannenteam.

Profielfoto van Tim Kluitmans

Tim Kluitmans

Strategy Consultant

"Binnen Deloitte zijn er enorm veel sociale activiteiten waar je vrijblijvend aan mee kan doen."

Profielfoto van Katja Smoor

Katja Smoor

Consultant Monitor Deloitte

"Ik los graag puzzels op voor technische bedrijven."

Profielfoto van Jelle Joustra

Jelle Joustra

Consultant Strategy Monitor Deloitte

"Deloitte loopt voor op analytics, innovatie en digital."

Naar boven