Mariska Korrel

  • Consultant
  • Consulting  |  Human Capital  |  Workforce Transformation
  • Mariska Korrel

Hoe ziet jouw dag bij Deloitte er (ongeveer) uit, waar hou jij je zoal mee bezig?

Mijn gemiddelde dag als Change Management consultant is erg afhankelijk van mijn project en rol op dat moment. Wat in ieder project centraal staat, is het begeleiden van een organisatieverandering waarbij wij ons richten op de mens. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers een verandering kunnen en willen accepteren en mee veranderen? Het is hierbij van groot belang om goed te begrijpen waarom de verandering plaatsvindt. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw IT systeem of de wens om de bedrijfscultuur te veranderen. 

Momenteel werk ik voor een project in Duitsland. Hiervoor ben ik van maandag tot donderdag bij de klant in Duitsland aanwezig en op vrijdag werk ik vanaf ons kantoor in Amsterdam. Ik ben bij deze klant aan het kijken hoe we de effectiviteit van het project team kunnen vergroten en hoe we het project bij onze stakeholders op de kaart kunnen zetten. 

Binnen dit project ben ik de change lead dus ik kan zelf de lijnen uitzetten. Aangezien ik nog in de beginfase van mijn project zit, ben ik nu vooral informatie aan het inwinnen. Zo ben ik bezig met het in kaart brengen van alle stakeholders en aan het kijken wat voor invloed zij op het project hebben. Na deze stakeholder analyse zal ik een engagement plan opstellen om te zorgen dat alle stakeholders op de juiste manier bij het project betrokken worden.

Op welke manier heeft Deloitte je het meest verrast?

De manier waarop Deloitte mijn persoonlijke ontwikkeling faciliteert en support. Twee en half jaar geleden ben ik bij Deloitte gestart binnen een andere afdeling.  Na een tijdje ontdekte ik echter dat mijn persoonlijke capaciteiten en voorkeur beter bij Change Management aansluiten. Deloitte heeft mij toen de mogelijkheid gegeven om een overstap te maken. Deze mogelijkheid om zelf sturing te geven aan je ontwikkeling, komt ook terug in de keuze voor projecten. 

Daarnaast maken mijn collega’s het werken bij Deloitte het allerleukste! We hebben een heel sociaal en ambitieus team. Na een week hard werken, is er op vrijdagmiddag tijd voor een borrel. 

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

Wil jij graag veel leren en omringd zijn door ambitieuze en leuke collega’s? Dan zijn jij en Deloitte een goede match! Mocht je nog meer willen weten, drink ik graag eens een kop koffie met je. 

Bekijk vacatures in het team van Mariska

Profielfoto van Merlin Nieste

Merlin Nieste

Analyst

"Deloitte biedt zoveel mooie uitdagingen."

Profielfoto van Jeroen Panken

Jeroen Panken

Senior Manager

"Fantastisch als gebruikers zeer tevreden zijn met jouw oplossing."

Profielfoto van Rinse Mallee

Rinse Mallee

Senior Manager

"Deloitte is een internationale organisatie, waarbij kennis van all over the world beschikbaar is."

DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven