Mirte Sikkes

  • Manager Talent Acquisition
  • Support  |  Talent
  • Mirte Sikkes

Op welke manier heeft Deloitte je het meest verrast?

De informele sfeer en de open cultuur. Het beeld wat ik had bij Deloitte (en veel sollicitanten nog steeds hebben) is een formele hierarchische organisatie. Dit bleek vanaf het moment dat ik bij Deloitte binnenstapte niet te kloppen. Uiteraard kent de organisatie meerdere lagen, maar dit voel je niet op de werkvloer. Iedereen heeft hetzelfde doel, is open naar elkaar en er heerst een prettige sfeer.

Weet jij een interessant feitje over Deloitte die maar weinig mensen weten?

Dat je binnen je eigen vakgebied door kunt groeien, maar ook daarbuiten. Van Consulting naar een positie binnen HR? Of vanuit HR naar Tax? Interne overstappen komen erg vaak voor en er zijn veel mogelijkheden om een stap te maken die “cross function” is.

Wat ook leuk is om te vertellen is dat we de ‘Deloitte Impact Foundation’ hebben. Iedereen die bij Deloitte werkt krijgt ruimte om op zijn manier bij te dragen aan de maatschappij: door mee te helpen met een project of zelf een initiatief te verzinnen!

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

Als je graag wil werken bij een grote corporate, met veel ontwikkelingsmogelijkheden én waar je terecht komt in een hecht team, kom dan solliciteren bij Deloitte!

Bekijk vacatures in het team van Mirte

Profielfoto van Annick van Hattem

Annick van Hattem

Experienced Recruiter Strategy & Operations Consulting

"Ik zet me graag in bij het vinden van het juiste talent."

Profielfoto van Morris Boermann

Morris Boermann

Manager Consulting

"Ik wist niet wat consultancy precies inhield, maar wel dat ik veel ruimte had om mijn eigen invulling daaraan te geven."

Profielfoto van Pascal van der Loo

Pascal van der Loo

Manager Data & Reporting Advisory

"Bij Deloitte is er enorm veel ruimte om zelf keuzes te maken."

DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven