Sharisa Sedoc

  • Staff - Financial Services
  • Audit (Accountancy)
  • Sharisa Sedoc

Hoe ziet jouw dag bij Deloitte er (ongeveer) uit, waar hou jij je zoal mee bezig?

Een dag bij Deloitte is elke dag verschillend. Je zit immers op diverse klanten ingepland die afkomstig zijn uit diverse branches. Zo zit je de ene keer op een pensioenfonds of een bank en de andere keer zit je op het team van een vastgoedbedrijf. Dit vind ik nou net het mooie van Accountancy. Er zit voldoende variatie in je werkdagen. Er zijn dagelijks stand-up teams calls gepland met het team voor het bespreken van de status van je werkzaamheden, je planning voor de dag en eventuele obstakels waar je tegenaan loopt. Alvorens de stand-up team calls starten doe ik een e-mail check ronde en maak ik mijn to-do list voor de dag, rekening houdend met geplande meetings. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan.

Van het uitvoeren van de planningsfase, interimwerkzaamheden, eindejaarcontroles, afsluitende werkzaamheden en het opstellen van memo’s en werkdocumenten tot het bijwonen van klant meetings via Zoom. Na de lunch start ik weer met een e-mail check ronde en ga ik weer lekker aan de slag met mijn werkzaamheden. Ook de informele team update calls en andere informatieve sessies maken deel uit van mijn werkdag. En niet te vergeten; tussendoor de benen strekken, een kopje thee pakken en even chatten met collega’s. Rond een uur of 5 is het tijd om de laptop te sluiten en het een productieve dag te noemen.

Op welke manier heeft Deloitte je het meest verrast?

De manier waarop Deloitte inspeelt op het werken vanuit huis heeft mij enorm verrast. Je kunt natuurlijk nog wel de nodige trainingen online volgen, maar is het toch wel een andere ervaring om collega’s te ontmoeten en te spreken. Het is een moeilijke tijd om contact te onderhouden met elkaar. Daar zit je dan helemaal in je eentje achter je bureau of aan de keukentafel. Wij zijn gauw geneigd ons bezig te houden met onze eigen werkzaamheden.

Deloitte probeert op diverse manieren hierop in te spelen. Zo werden er bijvoorbeeld willekeurige gesprekken met andere collega’s gepland. Op die manier leer je ook andere collega’s kennen, ondanks de rare tijd waarin wij leven. Daarnaast zijn er ook wekelijks team update calls gepland. Die lijken bijna wel op de informele gesprekken die je op de werkvloer had met collega’s. Van lunch ideeën tot het kopen van een nieuw huisdier het komt allemaal voorbij in onze team update calls. Ik vind het belangrijk dat wij als team/collega’s ook nog steeds gezellige gesprekken kunnen voeren die niet alleen betrekking hebben op de controlewerkzaamheden. Tot slot waardeer ik ook de Webinars die worden aangeboden om het werken vanuit huis toch aangenaam genoeg te maken enorm.

Weet jij een interessant feitje over Deloitte die mensen misschien nog niet weten?

Heb jij al gehoord van de Deloitte Impact Foundation? Wist je dat je naast de dagelijkse audit werkzaamheden ook deel kan uitmaken van de Deloitte Impact Foundation? Wist je dat je met jouw competenties en ideeën een impact kan maken op de maatschappij op het gebied van educatie & werkgelegenheid en duurzaamheid? Via de Deloitte Impact Foundation maakt Deloitte een positieve impact op de maatschappij.

Deloitte medewerkers kunnen een eigen initiatief beginnen of meedoen aan een bestaand initiatief. Jij mag dan een bepaald percentage van de werkuren besteden aan zo een initiatief. Leuk he! Heb jij bijvoorbeeld gehoord van Building Bots with Kids? Dit is een van de initiatieven van het Deloitte Impact Foundation. Tijdens dit initiatief werd er samen met kinderen tussen 10 en 15 jaar robots gemaakt met LEGO en software robots. Zo zijn er diverse andere initiatieven die samen een impact maken op de maatschappij. Dat jij zelf ook jouw eigen initiatief kunt voorleggen ter uitvoering vind ik gewoon geweldig. Doe jij ook mee?

Wat wil je zeggen tegen toekomstige collega's?

Welkom bij de Deloitte familie. Ja, familie… wij zijn een grote familie met diversiteit en een open bedrijfscultuur. Wees niet bang om vragen te stellen. Door te vragen leer je heel veel. Het zal allemaal nog heel nieuw zijn in het begin en wij zijn er om jou te helpen en te begeleiden tijdens dit proces. Grijp alle kansen om te leren en te groeien. Sta open voor uitdagingen, maar wees bovenal jezelf. Dit is het begin van een mooie carrière. What impact will you make?

Bekijk vacatures in het team van Sharisa

Profielfoto van Ashley Rodulfo

Ashley Rodulfo.

Staff Audit

"Aangezien we allemaal in dezelfde situatie zitten is iedereen klaar om elkaar te helpen."

Profielfoto van Arie van der Spek

Arie van der Spek.

Partner Audit

"De mensen die bij Deloitte werken maken het verschil!"

Profielfoto van Michelle Bolderman

Michelle Bolderman.

Staff – Audit & Assurance

"Werken bij Deloitte is het begin van een prachtige carrière, join the club!"

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven