Wessel van den Berg

  • Manager
  • Consulting  |  Human Capital  |  Organization Transformation
  • Wessel van den Berg

Hoe ziet jouw dag bij Deloitte er (ongeveer) uit, waar hou jij je zoal mee bezig?

Ik ben elke dag bezig met het begeleiden van veranderingen in organisaties. Belangrijk is dat ik begrijp wat de klant wil bereiken en waarom de klant dat wil bereiken. Vervolgens is het mijn missie om de organisatie en daarmee de medewerkers in beweging te krijgen zodat de verandering gaat plaatsvinden. Meestal zit ik hiervoor 3 tot 4 dagen per week bij de klant op kantoor en de andere dagen op ons eigen kantoor in Amsterdam. Ik krijg veel energie van afwisseling, bijvoorbeeld door nieuwe mensen te ontmoeten, interviews af te nemen, workshops te faciliteren en brainstormsessies.

Het leuke aan Change Management vind ik dat ik wel expert word op een bepaald onderwerp, namelijk hoe zorg ik voor verandering, maar dat de omgeving elke keer anders is. Een paar voorbeelden van klantvragen waar ik aan heb gewerkt: hoe kunnen we de effectiviteit van onze sales afdeling verbeteren? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al onze medewerkers ons nieuwe HR systeem begrijpen? En: hoe kunnen we onze medewerkers meer vertrouwen en vrijheid in hun werk geven? 

Op welke manier heeft Deloitte je het meest verrast? 

Als ik terug kijk op afgelopen jaren, heeft Deloitte me het meest verrast in de vrijheid die je krijgt, de leuke collega’s en de breedte van ontwikkeling. Ik heb veel geleerd over verschillende organisaties, hoe afdelingen met elkaar samenwerken en hoe je zelf effectief werkt. Voordat ik begon bij Deloitte had ik verwacht dat Deloitte best formeel zou zijn en gebaande paden zou aanbieden, het tegendeel blijkt waar te zijn. Er is veel ruimte om zelf richting te geven aan je ontwikkeling en de sfeer is juist erg collegiaal en informeel. 

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

Werken bij Deloitte betekent enorm veel leren, terwijl je omringd bent door super leuke collega’s. Ik raad Deloitte aan als je graag uitgedaagd wordt, afwisseling wilt in je werk en zelf richting geeft aan je ontwikkeling. 

Bekijk vacatures in het team van Wessel

Profielfoto van Jamie Assen

Jamie Assen.

Consultant

"Maak je eigen keuzes en ontwikkel je eigen kleur!"

Profielfoto van Joris Hoekstra

Joris Hoekstra.

Manager

"Bij Deloitte kan ik mezelf zijn en groeien."

Profielfoto van Vincent Linssen

Vincent Linssen.

Change Management Consultant

"Confidence is overrated, courage is more important."

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven