Xavyr Rademaker

  • Software Engineer
  • Consulting  |  Business Operations  |  Systems Engineering
  • Xavyr Rademaker

Hoe ziet jouw dag bij  Deloitte eruit?

Een dag bij Deloitte kan behoorlijk variëren afhankelijk van het project waar je op zit. Zo zitten er periodes tussen waarin je tijdelijk geen project hebt en je dus meer tijd hebt voor bijvoorbeeld trainingen. Op het moment dat je wel op een project zit is een dag afhankelijk van het verloop van dat project. Zo zullen er tijden zijn waarop het wat drukker is en er meer geïmplementeerd moet worden wat betekent dat het grootste deel van de dagen bestaat uit programmeren. Er zijn natuurlijk ook periodes waar het project wat rustiger verloopt en er meer tijd bestaat voor meetings, systeemontwerpen, architectuur, zelfontwikkeling etc. Een aantal constanten, onafhankelijk van de drukte op het project, zijn wel de Scrum ceremonies, gezelligheid, koffie en het feit dat er altijd wat nieuws te leren valt van en met je collega’s. 

Op welke manier heeft Deloitte je het meest verrast?

Het feit dat ik als startend ontwikkelaar de ruimte kreeg om een kennisdeling te hosten over een onderwerp waar ik mij over had ingelezen (uiteraard met betrekking tot het project) en deze kennisdeling heeft geleid tot vrij cruciale beslissingen op een later moment in hetzelfde project. 

Wat is je grootste uitdaging geweest tot nu toe?

Elke week brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar de grootste uitdaging tot zover was denk ik de opstart van mijn eerste project. Ik kende vrijwel niemand op het project (aangezien ik pas begonnen was) en wist ook nog niet precies wat het eindproduct zou zijn (of wat er verwacht werd van het eindproduct). Gelukkig waren alle collega's meer dan bereid mij op gang te helpen en vanaf dag 1 voelde ik me deel van het team.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Tussen projecten door hou ik mij vooral bezig met het volgen van (online) cursussen over onderwerpen welke relevant zijn voor mijn functie. Daarnaast is er ook veel sprake van learning on the job. Voorheen was ik hier een beetje skeptisch over, maar als ik zie hoeveel ik heb geleerd van collega's en door het oplossen van problemen die zich in de praktijk voordoen merk ik echt dat het volgen van cursussen en trainingen niet kan tippen aan wat je leert in de praktijk.

All work, no play?

Totaal niet, er zijn regelmatig borrels en evenementen waar het juist andersom is. 

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

Ik zou je graag wat beter leren kennen tijdens een kop koffie (thee of bier kunnen natuurlijk ook).

Bekijk vacatures in het team van Xavyr

Profielfoto van Tamara Engels

Tamara Engels

Consultant Enterprise Technology & Performance

"Afwisseling zorgt er voor dat mijn werkweek omvliegt."

Profielfoto van Freekje Huisman

Freekje Huisman

Senior Consultant

"Ga altijd op zoek naar jouw uitdaging!"

Profielfoto van Kimberly Ernest

Kimberly Ernest

Marketing Consultant Clients & Industries

"Voor een afwisselende baan met een brede scope, ben je aan het juiste adres."

DOT
-
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven