” The internet of things gebruiken om de samenleving beter te maken. ”

Tommaso Sarri,
Senior Service Designer.

Tommaso Sarri rondde zijn master Design for Interaction af aan de TU Delft. Als Senior Service Designer bij Deloitte ondersteunt hij klanten bij het ontwikkelen van nieuwe producten en services.

‘Toen ik studeerde was Service Design nog betrekkelijk nieuw, maar ik voelde meteen dat het bij mij paste. Mijn grootste hobby is muziek maken en een nummer componeren heeft veel raakvlakken met het werk dat ik nu doe. Bij beide volg je een creatief proces: met inspiratie en creatief denken van niets tot een klinkend resultaat komen. Natuurlijk kom je er niet met alleen inspiratie en creativiteit. Het is ook hard werken, je moet scherp zijn en de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet volgen. Zo denken we nu bij alle processen niet alleen aan duurzaamheid maar ook aan hoe, wanneer en waaróm een product gebruikt wordt.

Als Service Designer ben je bij verschillende fases van de ontwikkeling betrokken. Stel: we willen een nieuwe applicatie ontwikkelen voor het werk van verpleegkundigen in het ziekenhuis. Dan ben je bij Deloitte al betrokken bij het vooronderzoek. Je gaat dan ook naar het ziekenhuis om met de verpleegkundigen mee te lopen en van dichtbij te zien wat voor beslissingen ze nemen, hoe ze hun werk precies doen. Je wilt weten of die applicatie hun werk echt efficiënter kan maken, of het echt impact zal hebben. Het interessante van het werken bij Deloitte is dat er zoveel verschillende kanten aan zitten. De technologische uiteraard, maar de maatschappelijke kant staat ook voorop.

Als je de wereld wilt verbeteren, moet je samenwerken.

Een bijzonder project waaraan ik heb meegewerkt is een samenwerking met een grote aanbieder binnen de mobiele telefonie. Het ging om een infuuspomp waarmee mensen vloeibaar voedsel tot zich nemen, omdat ze bijvoorbeeld problemen hebben met slikken. Die pomp kunnen patiënten thuis gebruiken, maar dan moeten ze zelf staatjes invullen over het gebruik van de pomp. Over hoeveel centiliter voedsel ze hebben binnengekregen en op welk moment van de dag, bijvoorbeeld. Die informatie is van groot belang voor de verpleegkundigen, artsen en diëtisten die de patiënt behandelen. 

In dit project zijn we erin geslaagd om op een ‘Internet of things’-manier de informatie direct door te zenden naar behandelaars. Ze kunnen daardoor meteen actie ondernemen als er iets niet klopt. Maar het gaat nog verder. Ook als er andere problemen zijn – als een buisje niet op de goede plaats zit, bijvoorbeeld – dan wordt dat doorgegeven. Zo kan iedereen veel sneller reageren als het mis gaat. En doordat de patiënt zo goed in de gaten wordt gehouden, hoeft hij niet alleen minder zelf bij te houden maar voelt hij zich ook, veiliger. 

Zo’n project in samenwerkingsverband zie ik in de toekomst nog veel vaker gebeuren. Als je de wereld wilt verbeteren, moet je samenwerken.’

  • Deloitte & Vodafone IoT Connected Care Collaboration

What impact will you make?

Waaraan je kunt werken is bijzonder, hoe je kunt werken is uniek. Wil jij, net als Tommaso, werken in een inspirerende omgeving met bijzondere mensen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Bekijk alle vacatures

Lees meer verhalen van Deloitte collega's

Naar boven