Partnerships

Universiteit van Nederland

Op de website van de Universiteit van Nederland geven de beste hoogleraren van Nederland gratis college. Elke werkdag komt een nieuw college online en elke week een nieuwe hoogleraar. Deloitte heeft in het kader van het partnership content, zoals onderzoeksrapporten, blogs en publicaties, geleverd voor een aantal colleges. Deze colleges sluiten aan op de thema’s die wij belangrijk vinden: Digital, Data Analytics en Cyber Security. Daarnaast zijn er tal van andere colleges te volgen via de Universiteit van Nederland op een breed aantal andere onderwerpen.

Hieronder zie je de 'slimmer in een minuut' versies van de college's waarvoor Deloitte input heeft geleverd om je alvast een indruk te geven. De volledige college's vind je terug op website van de Universiteit van Nederland.

Hoe hack je een drone, een pacemaker en een smartphone?

Door prof. dr. Herbert Bos

Herberts missie is de strijd tegen cybercriminaliteit. En dus denkt deze hoogleraar als een hacker. “Knowledge is power”, zegt Herbert Bos. Om je goed te kunnen wapenen tegen hackers, moet je weten hoe ze werken. En dat is na dit college zeker het geval. Met live hackdemonstratie!

Bekijk hier het hele college

Waarom heb je wél iets te verbergen?

Door mr. dr. Bart Schermer

Elke volwassene in Nederland staat geregistreerd in minimaal 1500 databases. Maar wat doen de bedrijven met die gegevens die ze van je verzamelen? En wie weet er eigenlijk meer over jou: de overheid of Facebook en Google? Bart geeft verrassende inzichten en leert je bewust te zijn van het digitale spoor dat je dagelijks achterlaat.

Bekijk hier het hele college

Kan een quantumcomputer alle wachtwoorden kraken?

Door prof. dr. ir Leo Kouwenhoven

Spannend college van een man die zomaar eens de Nobelprijs kan gaan winnen. Leo Kouwenhoven werkt namelijk aan een quantumcomputer. De kenners zijn het erover eens: er is sprake van een revolutie. Er worden intussen miljarden in geïnvesteerd, en na dit college begrijp je waarom. Want kan deze supercomputer straks alle denkbare problemen oplossen?

Bekijk hier het hele college

Kan een robot zien wat ik denk en voel?

Door prof. dr. Vanessa Evers

Misschien heb je onlangs een robotgrasmaaier of -stofzuiger gekocht? De wetenschap is inmiddels al tientallen stappen verder. In dit tv-college geeft professor Vanessa Evers je de laatste stand van zaken in de sociale robotica. Want hoelang duurt het nog voordat er een robot bestaat die begrijpt wat jij denkt en voelt? En wat zijn de gevolgen?

Bekijk hier het hele college

Zijn 9 van de 10 aanslagen te voorkomen?

Door mr. drs. Willemijn Aerdts

Drone-spionage, telefoons afluisteren, infiltreren. Geheime diensten doen er alles aan om aanslagen te voorkomen. En dat is na Parijs, Brussel en Nice belangrijker dan ooit. Inlichtingen-expert Willemijn Aerdts laat zien hoe inlichtingendiensten te werk gaan. Wat zijn hun bevoegdheden? En is dat genoeg om terroristen altijd één stap voor te blijven?

Bekijk hier het hele college

Naar boven