Tax & Legal

Global Business Tax

Los je graag complexe fiscale vraagstukken op? Wil je het werk van mensen op fiscale afdelingen – tax managers, tax accountants, transfer pricing managers – efficiënter en effectiever maken? Dan is Global Business Tax jouw plek. Veel tax managers werken met verouderde of suboptimale methoden. Wij helpen vaak op het moment dat de gebreken daarvan zichtbaar (en tastbaar) worden. Wij kijken naar hoe de fiscale afdeling van onze klanten nu functioneert en brengen concrete verbeterslagen aan met behulp van technologie.

Global Business Tax & Innovatie

Vooral binnen het onderdeel Tax Management Consulting innoveren we veel. Denk aan technologisch innovatieve diensten, zoals Tax Technology Architecture, Tax accounting data analytics, Oracle Hyperion Tax Provision en Operational Transfer Pricing. Samen met verschillende grote softwarehuizen werken we aan de nieuwste tools en functionaliteiten. ‘The next big thing’ is de opkomst van machine learning, waarbij een computer ‘zichzelf’ dingen kan leren. Deze technologie gaat een groot deel van de routinematige klussen uit handen van fiscalisten nemen. Wij spelen op deze ontwikkeling in door ook tools te ontwikkelen die ‘machine learning’ gebruiken binnen Tax. Daarnaast zien we binnen Transfer Pricing een nieuwe niche, namelijk Operational Transfer Pricing: met de nieuwste software doorlopend monitoren of een transfer pricing policy wordt gevolgd. Zo kunnen we direct ingrijpen en correcties achteraf voorkomen.

Global Business Tax & Uitdagend werk

De complexiteit van de vraagstukken, het managen van verschillende deadlines en de samenwerking met verschillende disciplines maken werken bij ons interessant. Je werkt samen met collega's binnen Tax en daarbuiten, zoals Financial Advisory Services, Transaction Services en Real Estate. Daarbij ben je zowel generalist als specialist. Je moet weten wat er speelt bij een klant, maar ook in je eigen vakgebied moet je diep in de wetgeving kunnen duiken. Als je in een internationaal VPB team gaat werken, ben je voor een bepaalde industry werkzaam (TMT, FSI, CB, MER). Als je in een industry team gaat werken, ga je je specialiseren in die industry. Ook als starter merk je dit.

Global Business Tax & Learning & Development

Als startende fiscalist ga je naar de new hire week, maar je krijgt ook andere trainingen. In de zomer ga je bijvoorbeeld met je peers naar summerschools en krijg je trainingen gericht op soft skills. Daarnaast heb je wekelijks een vaktechnisch overleg (VTO) en één keer per zes weken college, waarbij je met je peers een onderwerp meer diepgaand bespreekt. Doordat we werken in een kantoortuin kun je elkaar makkelijker aanschieten met vragen. Per team en per klant verschillen je verantwoordelijkheden. Hoe groter de klant, des te minder verantwoordelijkheden.

Global Business Tax & Informele en collegiale werkomgeving

Onze teams zijn jong en we gaan veel met elkaar om. Borrels worden niet alleen met je eigen team georganiseerd, maar ook met andere teams binnen Tax. Als je er niet bij bent, is dat geen probleem, maar je bent altijd welkom om je aan te sluiten. Dit varieert van een hapje eten doordeweeks tot uitgaan met het team, sporten (voetbal, hardlopen tijdens lunchpauze) en een skivakantie.

  • Deloitte Tax Family Business

Business Tax

Business Tax is onderverdeeld in een nationaal VPB team en een aantal internationale VPB teams die zich focussen op een specifieke industry. 

Binnen Business Tax adviseer je het bedrijfsleven op een groot aantal fiscale gebieden. Dit varieert van multinationals tot familiebedrijven die hun oorsprong vinden in Nederland, maar vaak tevens vestigingen in het buitenland hebben. De business tax adviseur is dus een generalist die nauw samenwerkt met de Tax-collega's van de gespecialiseerde onderdelen. Deze praktijk is typisch een praktijk waarbij iedereen, vanaf starter tot partner, regelmatig en persoonlijk contact heeft met cliënten. De advisering behelst onder meer vennootschapsbelasting, fiscale analyses en compliance.

Private Client Services, ook een onderdeel van Business Tax, richt zich op vermogende particulieren en adviseert over groei, beheer en overdracht van hun vermogen. Veel voorkomende zaken zijn onder andere advisering rondom estate planning, bedrijfsopvolging, emigratie, financiële planning, echtscheiding, family office, fiscaal gunstig schenken of nalaten. Naast het fiscale recht speelt in een aantal gevallen tevens het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht een grote rol.

In een internationaal VPB team van Business Tax adviseer je o.a. multinationals over vraagstukken op het gebied van vennootschaps- en dividendbelasting, (internationale) fiscale planning en optimalisatie, verdragen en actuele ontwikkelingen. Bovendien heb je binnen de meeste disciplines veel contact met onze buitenlandse kantoren.

Bekijk alle vacatures bij Business Tax

International Tax

De focus van International Tax ligt op het aantrekken van buitenlandse multinationals met zogeheten “country desks”. In Nederland is om die reden een ‘Japan, Korea en Russische desk’ opgezet in samenwerking met onze kantoren in die landen. Daarnaast hebben wij Nederlandse desks opgezet in het buitenland om daar ter plaatse buitenlandse multinationals aan te trekken en te bedienen met fiscaal advies. Onze Dutch desks in New York en Hong Kong zijn de meest relevante voor International Tax. In het team van International Tax zitten fiscaal adviseurs die zich gespecialiseerd hebben in hoogwaardig fiscaal technisch advies op een specifiek internationaal terrein. Bijvoorbeeld de fiscale gevolgen voor multinationals onder het verdrag dat is gesloten tussen Nederland en de Verenigde Staten. In meer algemene zin concentreert het advies zich op vraagstukken op het gebied van vennootschaps- en dividendbelasting, (internationale) fiscale planning en optimalisatie, verdragen en actuele ontwikkelingen. Tevens kunnen de adviseurs van International Tax weer een Industry focus hebben die aansluit bij de Industry Teams van Business Tax.

Binnen Transfer Pricing houd je je o.a. bezig met het ontwikkelen van Transfer Pricing beleid voor cliënten, het opstellen van Transfer Pricing documentatie voor cliënten en het assisteren bij onderhandelingen met de Belastingdienst over APA’s (Advance Pricing Agreements) en ATR’s (Advance Tax Rulings). Het uitvoeren van functionele analyses, economische analyses en het schrijven van Transfer Pricing rapporten behoren tot je voornaamste taken. Interviews met functionarissen van cliënten behoren daarnaast tot je taken. Binnen deze afdeling is het van belang dat je beschikt over financieel en comptabel inzicht. Omdat Transfer Pricing uit de aard der zaak grensoverschrijdend is, werk je in een zeer internationale omgeving.  Een goede beheersing van het Engels is daarom een must binnen deze afdeling.

Bekijk alle vacatures bij International Tax & Transfer Pricing

Transfer Pricing

Binnen Transfer Pricing houd je je o.a. bezig met het ontwikkelen van Transfer Pricing beleid voor cliënten, het opstellen van Transfer Pricing documentatie voor cliënten en het assisteren bij onderhandelingen met de Belastingdienst over APA’s (Advance Pricing Agreements) en ATR’s (Advance Tax Rulings). Het uitvoeren van functionele analyses, economische analyses en het schrijven van Transfer Pricing rapporten behoren tot je voornaamste taken. Interviews met functionarissen van cliënten behoren daarnaast tot je taken. Binnen deze afdeling is het van belang dat je beschikt over financieel en comptabel inzicht. Omdat Transfer Pricing uit de aard der zaak grensoverschrijdend is, werk je in een zeer internationale omgeving.  Een goede beheersing van het Engels is daarom een must binnen deze afdeling.

Bekijk alle vacatures bij International Tax & Transfer Pricing

  • Deloitte Tax Management Consulting

Tax Management Consulting

Tax Management Consulting behandelt fiscaal gerelateerde vraagstukken vanuit een (bedrijfs)proces gedachte. Onze professionals houden zich in een aantal teams bezig met specialistische dienstverlening binnen verschillende takken van TMC. Bij Finance Transformation help je bijvoorbeeld om ondernemingsstrategieën te vertalen naar een strategie voor de fiscale afdeling. Horizontaal toezicht en tax control framework zijn onderdelen van Risk. Tax Accounting gebeurt bij Accounting & Reporting. Aangiften opstellen wordt steeds meer een proces en bovendien een automatiseringsvraagstuk. Dit valt onder Compliance Automation. Dwars door deze vier teams worden vraagstukken gesteld over software-oplossingen (Data Optimisation) en de menselijke gevolgen daarvan (CoSourcing).

Bekijk alle vacatures bij Tax Management Consulting

Mergers & Acquisitions

Bij alle internationale transacties - of het nu gaat om fusies, overnames, joint ventures, kapitaalbelangen of verkopen - komen complexe zaken naar voren die de aandacht van ervaren professionals vraagt. Deloitte adviseert ondernemingen bij een grote verscheidenheid aan fiscale, financiële, juridische en arbeidsrechtelijke kwesties.

Bekijk alle vacatures bij Mergers & Aquisitions

Research & Development

R&D richt zich op fiscale, juridische en organisatorische ondersteuning ten behoeve van de R&D activiteiten van onze cliënten (variërend van middelgrote, nationale tot grote internationale spelers). Je houdt je bezig met zaken als financiering, patenten, waarderen van technische kennis of R&D organisatie. Het kernteam van de service line richt zich op (internationale) R&D Tax planning, dit is er op gericht het R&D rendement van onze cliënten te optimaliseren. Om dit goed te kunnen doen, is enerzijds nauwe afstemming met andere fiscale, juridische of consultancy disciplines noodzakelijk. Anderzijds is ook de technische kennis van de sectoren waarop we ons focussen belangrijk. De focus van R&D and Government Incentives ligt met name op technologie georiënteerde sectoren: manufacturing, life sciences, ICT en high tech.

Bekijk alle vacatures bij Research & Development

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven