Tax & Legal

Indirect Tax

Bij Indirect Tax bied je je cliënten (variërend van middelgrote, nationale tot grote internationale spelers) advies op het gebied van omzetbelasting en douane. Dit bereik je bijvoorbeeld door in teamverband te brainstormen over een optimale inrichting van hun btw-functie, het uitvoeren van een due diligence-onderzoek voor een grote overname, het verzorgen van de compliance of - door het implementeren van specifieke tools. In steeds toenemender mate spelen ook technologische oplossingen daarbij een rol. Het belang van indirecte belastingen is de laatste jaren sterk gegroeid en ook de risico’s en besparingsmogelijkheden zijn toegenomen. Wij zien dat klanten het steeds belangrijker vinden om niet alleen op een efficiënte manier met deze indirecte belastingen zelf om te gaan maar ook nadenken en assistentie vragen om de toegenomen cash flow impact die dit met zich meebrengt te verkleinen en zo besparingen te realiseren op bijvoorbeeld de kosten van hun supply chain en logistiek. Onze Indirect Tax specialisten werken nauw samen met de andere Tax-collega's, de consultants en accountants van Deloitte. Binnen het Indirect Tax team is een focus mogelijk op onder andere de volgende markten en sectoren: automotive, bouw, energie & chemie, shipping, entertainment & media, financiële sector, onderwijs, publieke sector, retail en consumergoods, telecommunicatie, fusies en overnames en vastgoed.

Global Trade Advisory

Bij Global Trade Advisory (voorheen Customs & Global Trade) bied je je cliënten (variërend van middelgrote, nationale tot grote internationale spelers) de meest voordelige fiscale oplossing op het gebied van douane, je adviseert over de wijze waarop processen binnen bedrijven kunnen worden ingericht en over mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van internationale regels. Je bent veel werkzaam bij cliënten waarbij naast fiscaliteit ook andere aspecten van de bedrijfsvoering een grote rol kunnen spelen. Denk hierbij aan de organisatie van logistieke processen, de inrichting van automatisering, de juridische structuur, training van medewerkers, overleg met Douane en andere autoriteiten.

Bekijk alle vacatures bij Customs & Global Trade

VAT / BTW

Met de toegenomen btw tarieven in de Europese Unie de laatste jaren en steeds grotere risico’s op btw gebied (denk ook aan carrousel fraude, mede aansprakelijkheid etc.) is het belang van btw in de bedrijfsvoering van klanten ook groeiende. Bij btw advisering bied je je cliënten naast fiscale oplossingen ook steeds meer advies over de manier waarop zij die fiscalisering op btw gebied in hun supply chain kunnen managen. Hier komt een scala van oplossingen en advisering op verschillende gebieden bij kijken. Je adviseert onder meer ook over digitalisering en over de wijze waarop processen binnen bedrijven efficiënter kunnen worden ingericht. Naast de fiscaliteit spelen bij de advisering dus ook andere aspecten van het bedrijfsproces en management daarvan een grote rol. 

Bekijk alle vacatures bij VAT/BTW

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven