” Waarde toevoegen voor de klant, dat vind ik het leukste aan mijn werk. ”

Rishabh Khattar,
Consultant M&A Operations.

Rishabh Khattar kwam acht jaar geleden vanuit India naar Nederland. Hij studeerde International Business Administration aan de Rotterdam School of Management, gevolgd door een master in Finance Investment. Na een traineeship in de voedingsmiddelenindustrie stapte hij over naar Deloitte, waar hij in hoog tempo een ‘mini-expert’ op diverse onderwerpen aan het worden is.

“Ik was een finance trainee, maar ben overgestapt omdat mijn interesse meer ligt op het gebied van M&A. Een vriend van me werkte hier en ik raakte ervan overtuigd dat Deloitte een van de perfecte plekken zou zijn voor een carrière in M&A. Ik schreef me zelfs in voor een traineeship. Dit gaf me de kans om de diverse afdelingen te leren kennen. Na een jaar als trainee kon ik, mede door mijn eerdere werkervaring, gaan werken bij de afdeling van mijn keuze.”

“Ik maak deel uit van het M&A operations team binnen Transaction Services, waar ik analist en probleemoplosser ben. We helpen bedrijven die andere ondernemingen willen overnemen of hun bedrijf (of een deel daarvan) willen verkopen, met bepaalde activiteiten die nodig zijn voor zulke transacties.

De meeste projecten brengen due diligence processen met zich mee. Wij zijn daarbij meer gericht op de operationele kant dan op de financiële aspecten. Ons specialisme is carve-out, wat inhoudt dat een grote onderneming met diverse business units een deel van de bedrijfsactiviteiten wil afstoten.”

 

Omdat onze klanten uit allerlei sectoren en industrieën komen, moet je snel een ‘mini-expert’ kunnen worden in dat specifieke gebied.

“Binnen Transaction Services zijn ongeveer 25 mensen onderdeel van M&A operations. Afhankelijk van het project werken we op afstand samen in kleinere projectteams van 3 tot 8 mensen. Soms werken we ook met andere teams aan hetzelfde project, zoals Tax of Pensions, maar binnen andere werkstromen. Tijdens een due diligence project werken we meestal vanuit ons kantoor, met af en toe een klantbezoek. Tijdens een carve-out werken we gewoonlijk een aantal dagen per week bij de klant, omdat het daarvandaan makkelijker is om te coördineren en informatie te delen.”

“Omdat onze klanten uit allerlei sectoren en industrieën komen, moet je snel een ‘mini-expert’ kunnen worden in dat specifieke gebied. Onze klanten zijn experts binnen hun eigen tak van sport en wij komen bij hen binnen met de diensten waarvoor ze ons inhuren. Maar om dat goed te kunnen doen, moeten we hun bedrijf heel snel goed leren kennen. Waarde toevoegen voor de klant, dat vind ik het leukste aan mijn werk.”

 

“Vergeleken met een standaard groot bedrijf is werken bij Deloitte dynamischer en sneller. De gemiddelde leeftijd ligt hier meestal lager en iedereen is veel enthousiaster. De focus ligt vooral op kwaliteit. Ik heb ook wel ervaring met werken in een ‘van 9 tot 5’ omgeving, maar werk toch liever binnen deze (Deloitte)cultuur. Als je een call of vergadering wilt met een van je collega’s is het meestal geen probleem als dat om 18.00 of 19.00 uur moet gebeuren, hoewel we ook weer niet elke dag nog zo laat aan het werk zijn.”

Mijn thuisbasis is The Edge. Ik ben twee jaar geleden naar Amsterdam verhuisd. Het leven in Amsterdam is geweldig, het is zo’n mooie stad. Niet zo groot als de steden die ik gewend ben, maar het is hier levendiger en er hangt een speciale sfeer. Ik ben zelfs begonnen met nieuwe sporten zoals Padel, dat je overal in de stad kunt spelen.”

“Mijn huidige ambitie is zoveel mogelijk te leren. Deloitte heeft enorm veel kennis te bieden van zoveel verschillende projecten. Ik wil nog meer bedrijfssectoren leren kennen, zodat ik me op termijn misschien in een van die industrieën kan specialiseren. Ik heb genoten van mijn opdrachten in de afgelopen drie jaar en ben ervan overtuigd dat ik dit leuk blijf vinden, niet alleen vanwege de interessante projecten, maar ook vanwege mijn collega’s.”

  • Ontdek jouw purpose. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Impact maken is meer dan alleen wat we doen: het hoort bij ons. We zijn gedreven om vooruitgang te boeken voor onze klanten, mensen en de samenleving. Dit gevoel wordt gedeeld door al onze collega's. Het maakt ons trots.

Alle vacatures bij Financial Advisory

Naar boven