” Werken bij Deloitte is voor mij meer een mindset dan een profiel ”

Kalle van de Wall,
Senior Manager Regulatory Risk.

Sinds Kalle van de Wall twee jaar geleden aan de slag ging bij Deloitte Regulatory Risk maakte hij al tweemaal promotie. De flexibiliteit die Deloitte biedt is voor Kalle, inmiddels senior manager en met drie kleine kinderen thuis, ideaal om zowel werk als privé te kunnen managen.

“Ik wilde altijd graag bij de recherche werken en maatschappelijk relevant werk doen. Na mijn bachelor Business Administration in Maastricht behaalde ik mijn master of Criminal Investigation op de Politieacademie, met de specialisatie financiële recherche. Na een periode bij de financiële recherche in Midden Nederland stapte ik over naar de forensische afdeling van een zakelijke dienstverlener, waar ik me vooral bezig hield met financial economic crime en ethiek. In de praktijk miste ik de ruimte voor het beantwoorden van de vraag hoe ongewenst gedrag te voorkomen is.

Deloitte bood mij de kans om mijn blik te verbreden. Samen met mijn team voorzie ik grote banken en verzekeraars van strategisch advies. Steeds meer kleine en wendbare spelers zoals Monzo, Adyen of Klarna, nemen delen over van hun traditionele werkgebied. Om relevant te blijven moeten de grote banken digitaliseren, innoveren en flexibeler worden.

Onze kracht is dat we als Deloitte niet alleen adviseren over de juiste strategische keuzes, maar er ook voor zorgen dat alles over een aantal jaren nog steeds goed en gedegen functioneert.

 

Door de combinatie van het zelf kunnen inplannen van mijn werk en de zorg voor mijn gezin voel ik me hier erg op m’n plek.

Regulatory Risk wordt weleens geassocieerd met ‘op de rem trappen’. Wij bieden echter meerwaarde door organisaties te helpen in te zien hoe het wel kan. De ‘by design’ benadering van risicomanagement maakt innovatie juist duurzaam en is een onmisbaar onderdeel van een goede business case. Zo bood Deloitte ons de vrijheid om binnen een bank een start-up te bouwen, zo vernieuwend dat meer banken ons hier nu naar vragen.

Binnen Regulatory Risk werken behalve mensen met juridische affiniteit ook accountants en bedrijfskundigen. De meerderheid is vrouw. Afhankelijk van de klantsituatie voeren we zelf grote opdrachten uit en werken we in opdrachten ook als specialistische aanvulling op de andere teams.

Ik heb als accountmanager van een grote bank dagelijks contact met collega’s in andere landen of met onze eigen accountmanagers in bijvoorbeeld de US of Hong Kong. Vorig jaar ging ik voor een klus naar Istanbul om met de klant ter plaatse anti-witwaswetgeving op orde te krijgen.

 

Recentelijk was er nood aan de man bij een financiële instelling die onder het vergrootglas van de AFM lag om compliant te worden. Dat was een kort traject onder hoge druk. Een langlopend project was bij een online bank waar we innovatie, compliance en wendbaarheid combineerden.

Het mooiste vind ik dat we bedrijven helpen om op een verantwoordelijke manier hun werkzaamheden uit te voeren. Het is heel flashy om te innoveren met AI en RPA, maar ik vind het persoonlijk het leukst om daarbij de impact op alle stakeholders en het klantbelang voorop te kunnen stellen.

 

Bij Deloitte werken veel slimme mensen, van jong tot oud. Jonge collega’s net uit de schoolbanken doen soms dingen die ik nooit zal begrijpen, daar krijg ik juist energie van. Als je hoogopgeleid bent en je houdt van die snelheid en dynamiek dan is Deloitte de juiste werkplek.

Afspraken zijn afspraken maar de organisatie is outputgericht, niemand kijkt hier naar de klok of hoe jij je werkdag indeelt. Dankzij de flexibele werktijden vind ik het bijvoorbeeld fijn om tussendoor een stukje te hardlopen. Door die combinatie van het zelf kunnen inplannen van je werk en de zorg voor je gezin voel ik me hier erg op m’n plek. Werken bij Deloitte is voor mij meer een mindset dan een profiel.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Risk Advisory

Naar boven