Werken in Teams

Samen met collega’s van andere vakgebieden zet je je in om ingewikkelde vraagstukken voor je cliënt te beantwoorden. De opdrachten waar je aan werkt laten zich niet in een hokje duwen. Daarom zitten in een team vaak niet alleen maar collega’s van jouw vakgebied. Dat zorgt voor de nodige afwisseling. Bovendien leer je zo ook veel van andere vakgebieden. En kunnen anderen weer leren van jou.

Waar ook ter wereld staan er Deloitte-collega's voor je klaar. In drukke tijden helpen ze je uit de brand en bij moeilijke opdrachten schieten ze te hulp. Bovendien bouw je tijdens internationale trainingen een netwerk op van Deloitters uit binnen- en buitenland. De interactie met collega’s van verschillende disciplines en uit verschillende landen zorgt er bovendien voor dat je meer inzicht krijgt in de mogelijkheden die er voor jouw talenten zijn in onze organisatie. Samen sterker dus.

Multidisciplinair succes

Goed voorbeeld van een succesvol multidisciplinair team is het Deloitte-team dat werkt voor een Japans bedrijf dat fotocamera’s en accessoires op de markt brengt. Zij stonden voor de uitdaging hun Europese operationele model te wijzigen, om in te spelen op veranderingen in de markt en verhevigde concurrentie. Deloitters van de Japanese Desk, Tax en Consultancy werken er samen aan om het nieuwe operationele model te definiëren en ervoor te zorgen dat het ook fiscaal interessant is. Specialismen als fiscaal advies, transfer pricing en indirect tax (douane, btw, import- en exportheffingen) komen hier samen. Net als collega’s uit binnen- en buitenland. Onderling vertrouwen en luisteren naar de wensen van de cliënt zijn sleutelwoorden in deze samenwerking. Er wordt als Deloitte aan de opdracht gewerkt en niet als individu, dat maakt dit team succesvol.

Een ander ‘dreamteam’ is het team dat een groot Nederlands zuivelbedrijf dat wereldwijd actief is binnenhaalde. Vijf maanden lang verdiepte het internationale team, waarin Accountancy, Risk en Consultancy vertegenwoordigd waren, zich in dit bedrijf en de bijzondere bedrijfsvorm: de coöperatie. Er werden zelfs trainingen gevolgd aan Nyenrode om alle ins en out te doorgronden. Er werd intensief en enthousiast samengewerkt en zo kregen ze het voor elkaar deze cliënt te overtuigen om Deloitte als externe accountant aan te stellen. De dynamiek en expertise van het team waren hierbij doorslaggevend. 

DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven